Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Historický úspěch českého taekwonda. Štolbová vybojovala v kvalifikaci místo na OH

České taekwondo bude mít poprvé zastoupení na olympijských hrách. Postarala se o to Petra Štolbová. Účastnické místo dvaadvacetiletá reprezentantka vybojovala na kvalifikačním turnaji v Sofii. Ve váhové kategorii nad 67 kg jí k tomu stačily dvě výhry. Jedno vítězství dělilo v bulharské metropoli od postupu do Paříže Dominiku Hronovou ve výrazně silněji obsazené váze do 57 kg.

Je nám líto, video expirovalo.
Štolbová zajistila českému taekwondu místo na olympiádě

V nejtěžší ženské kategorii bylo na startu osm bojovnic a loňská vicemistryně Evropy Štolbová ve čtvrtfinále porazila bývalou evropskou šampionku Aleksandru Kowalczukovou z Polska. V semifinále si v souboji o postup poradila i s izraelskou soupeřkou Danou Azranovou a získala medailistka z loňských Evropských her a vicemistryně světa z roku 2021 jedno ze dvou účastnických míst.

Hronová také vyhrála dva zápasy, jenže na startu bylo 24 soutěžících, takže do finále byla delší cesta. A v semifinále bronzová medailistka z krakovských Evropských her narazila na favorizovanou Rusku Taťjanu Mininovou, trojnásobnou mistryni Evropy a dvojnásobnou stříbrnou medailistku z MS. Po porážce obsadila v turnaji třetí místo.

Dvojici mužů se tolik nedařilo. Tomáš Sittek prohrál ve váze do 68 kg hned první zápas v boji o osmifinále. Adam Jochman vyřadil v kategorii nad 80 kg jednoho protivníka, ale ve čtvrtfinále jej přemohl Ukrajinec Andrij Harbar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články