Ve stíhacím závodě v Soldier Hollow zůstali Češi bez bodů

10. března, 2024

Českým biatlonistům se vůbec nepovedl závěrečný závod Světového poháru v Soldier Hollow. Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig a Michal Krčmář se ve stíhačce seřadili od 49. do 51. místa.

Report

Už v polovině závodu bylo jasné, že to dnes dobré nebude. Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký museli po ležkách kroužit tři trestná kola a celkově skončili na bilanci osmi, resp. sedmi chyb.

Vítězslav Hornig sice minul jediný terč, ale na trati opět výrazně ztrácel. Češi se tak seřadili za sebou od 49. do 51. místa v pořadí Štvrtecký, Hornig a Krčmář.

„Na co jsem dneska sáhl, to bylo špatně,“ byla první slova naštvaného Michala Krčmáře. „Zkouším dělat to, co mě na tom sportu baví. A dneska mi to nevyšlo. Nepokládám to. Chci se připravit na pátek a během posledním víkendu zabojovat, protože takhle sezónu určitě končit nechci.“

Ze 17. místa až k vítězství dostíhal Nor Johannes Thingnes Bø. Na pódium ho doprovodili bratr Tarjei Bø a Emilien Jacquelin.

Co to znamená?

Michal Krčmář odjede ze Soldier Hollow jako 27. muž Světového poháru. Druhým nejvýše postaveným Čechem je 56. Jakub Štvrtecký.

Výsledkový servis

Příští závod

Muži budou pokračovat v pátek v 17:40 našeho času sprintem v Canmore.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík