Rocky Mountain Instinct 2024: Univerzální horské kolo pro všechny terény

Rocky Mountain Instinct 2024: Univerzální horské kolo pro všechny terény

Datum vydání: 10.03.2024

Kanadský Rocky Mountain Instinct 2024 je tu a přináší řadu vylepšení, která ocení jak zkušení jezdci, tak i nováčci. Nový Instinct nabízí optimální kombinaci výkonu, komfortu a všestrannosti. Co nového můžete očekávat od tohoto stroje?
 
 

Rám a geometrie

Instinct má nový rám, který je k dispozici v karbonové nebo hliníkové verzi. Karbonový rám využívá technologii Smoothwall, která minimalizuje hmotnost a zvyšuje tuhost. Hliníkový rám je vyroben z vlastní slitiny Form, která je také lehká a pevná. Oba rámy mají integrovaný úložný prostor v dolní části rámu, který se nazývá Penalty Box 2.0. Zde si můžete uložit nářadí, náhradní duši, jídlo nebo sledovací zařízení.
 
Instinct má také velmi proměnlivou geometrii, kterou lze upravit podle preferencí a terénu. Díky vyměnitelným hlavovým čepům lze změnit dosah o 5 mm dopředu nebo dozadu. Díky otočnému čipu na zadní stavbě lze změnit délku zadních stavů o 10 mm a tím ovlivnit stabilitu a ovladatelnost. A díky nastavitelnému úhlu hlavové trubky lze měnit sklon mezi 63,5 a 64,3 stupně. Instinct je tak skutečně přizpůsobivé kolo, které si můžete nastavit podle svého gusta.
 


Odpružení a pohon

Instinct používá osvědčený systém odpružení čtyřčlenného zavěšení s Horst linkem, který má zdvih 140 mm vzadu a 150 mm vpředu. Tento systém je citlivý na malé nerovnosti, progresivní v střední části a stabilní při brzdění. Instinct má také velikostně specifické nastavení tlumičů, které zohledňuje hmotnost a výkon jezdců různých velikostí. Vrcholný model Instinct Carbon 99 má navíc o 10 mm větší zdvih, což z něj dělá ještě schopnější kolo pro náročnější terén.



 

Instinct je vybaven kvalitními komponenty od značek jako Fox, RockShox, Shimano, SRAM, Race Face, Maxxis a dalších. K dispozici je široká škála modelů, které se liší cenou a výbavou. Nejlevnější je Instinct Alloy 10 za 64 999 Kč, který má hliníkový rám, vidlici RockShox 35 Gold RL, tlumič RockShox Deluxe Select+, převody Shimano Deore s 12 rychlostmi a brzdy Shimano MT420. Nejdražší je Instinct Carbon 99 za 249 999 Kč, který má karbonový rám, vidlici Fox 36 Float Factory, tlumič Fox Float X2 Factory, převody SRAM X01 Eagle s 12 rychlostmi a brzdy SRAM Code RSC. Mezi tím je spousta dalších možností, takže si každý může vybrat kolo podle svého rozpočtu a požadavků.
 


Závěr

Rocky Mountain Instinct je kolo, které vás neomezuje na jednu disciplínu nebo styl jízdy. Je to kolo, které se dokáže přizpůsobit vašim potřebám a přáním. Je to kolo, které vám umožní objevovat nové traily a užívat si každou jízdu. Je to kolo, které je všestranné, výkonné a zábavné.
 



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Rocky Mountain
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí