Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

Regionální zpravodajství

Mladí lidé z Vysočiny mohou získat peníze na realizaci svých nápadů

Kraj Vysočina
pondělí 11.3.2024

Ilustrační foto
Autor: Melodi2, FreeImages

Finanční prostředky na projekty, které zlepší život místním, mohou získat mladí lidé na Vysočině. Program „Mládež kraji“ realizuje Rada dětí a mládeže kraje Vysočina ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Na programu se finančně podílí i Kraj Vysočina a další města z celého kraje.

„V rámci programu budeme financovat zajímavé nápady mladých lidí na zlepšení života v místě. Částkou 5 až 30 tisíc korun budeme podporovat nejrůznější aktivity - akce pro děti, aktivity na podporu seniorů, zlepšení prostředí ve městě, pomoc hendikepovaným a další.“ sdělila koordinátorka projektu Ivana Tvrdá. Žádat o finanční příspěvek může skupina minimálně čtyř lidí ve věku 15 až 26 let. Projekty bude možné realizovat od 1. května do 30. listopadu 2024.

„Jeden ze skupiny mládežníků musí být starší 18 let. Žadatelé nám nejdříve pošlou své nápady, my je pozveme na super víkendové školení a potom budou svoje projekty prezentovat před komisí, která rozhodne o jejich podpoře,“ dodala Ivana Tvrdá.

V minulých letech byly na Vysočině podpořeny desítky projektů za téměř tři miliony korun. Mezi podpořenými lze najít třeba malý hudební nebo filmový festival, realizaci veřejných astronomických hodin, ale i úklid a údržbu lesoparku, akci pro děti, taneční soutěž, charitativní běh, studentský majáles a celou řadu dalších. „Aktivitě se meze nekladou a je jen velmi málo projektů, které jsme nepodpořili,“ doplnila Ivana Tvrdá. 

Nápady je nutné přihlásit pomocí jednoduchého formuláře na webu https://vysocina.mladezkraji.cz/ do 7. dubna 2024. Veškeré podrobnosti o projektu najdou zájemci na facebookové stránce Mládež kraji – Vysočina nebo na uvedeném webu.

Více informací: Ivana Tvrdá, 605 190 633, info@rdmkv.cz.

 

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama