Nové BMW X2 přichází se širokou nabídkou pohonných jednotek. Jako první ho vyzkoušeli zákazníci inveltu!

Společnost invelt uvedla do prodeje novou generaci BMW X2. Zákazníkům přináší širokou možnost volby pohonných jednotek – zážehové a vznětové motory i čistě elektrickou verzi. Ceny začínají na 1,041.300 Kč.

Na český trh přichází nové BMW X2, které k prémiovému vzhledu přidává notnou dávku praktičnosti. Promyšlený interiér a výborné jízdní vlastnosti pak podtrhují atraktivitu nové X2.

Karoserie SAC s elegantní klesající linií střechy připomínající kupé a výrazná maska chladiče s typickými ledvinkami X2 nabízejí působivý sportovní nádech. Druhá generace X2 tentokrát jde ve stopách větších BMW X4 a BMW X6 a zároveň narostla (je o 54 mm delší než X1), čímž se výrazně zvětšil vnitřní prostor pro posádku i zavazadla.

BMW X2 nabízí na výběr z několika spalovacích motorů párovaných se sedmistupňovou samočinnou převodovkou. Základní verze BMW X2sDrive20i s nejnovější generací zážehového tříválce o objemu 1,5 litru disponuje výkonem 125 kW/170 koní a vykazuje kombinovanou spotřebu 6,5-6,0 l/100 km. Základní čtyřválcový diesel ve verzi BMW X2sDrive118d byl přepracován, má výkon 110 kW/150 koní a spotřebu 5,5-5,1 l/100 km. Vrcholem dostupným ihned od uvedení na trh je verze BMW X2 M35i xDrive poháněná přepracovaným přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 221 kW/300 koní a točivým momentem 400 Nm v širokém rozmezí 2000-4500 min-1. BMW X2 M35i xDrive akceleruje z klidu na 100 km/h za 5,4 sekundy a je standardně vybaveno adaptivním M podvozkem, specificky naladěným pohonem všech kol a na přání je možné mít i sportovní dvoudílné brzdové kotouče.

Vůbec poprvé je BMW X2 dostupné v čistě elektrickém provedení iX2 xdrive30. K pohonu jsou použity dva elektromotory, na každé nápravě jeden, s celkovými parametry 230 kW/313 koní a 494 Nm. To elektrickému SAC propůjčuje vysoce nadprůměrnou dynamiku vyjádřenou zrychlením 0-100 km/h za 5,6 sekundy. Přitom spotřeba dle WLTP se pohybuje mezi 17,7-16,3 kWh/100 km, což svědčí u vysoké účinnosti pohonných jednotek, a na jedno nabití iX2 xDrive30 ujede 417-449 km. Elektrickou iX2 lze nabíjet z běžné zásuvky, wallboxu i stejnosměrnou rychlonabíječkou výkonem až 130 kW, což stačí na nabití z 10 na 80 % za 29 minut.

Uvnitř BMW X2 sdílí stejnou palubní desku jako BMW X1 a přestože je většina funkcí ovládána přes dotykový displej, hlasitost audiosystému a volbu jízdních režimů stále ovládáte pomocí klasických ovladačů na spodní středové konzole vedle voliče převodovky. Digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 10,3“ nabízí řadu možností uspořádání a uprostřed palubní desky je dotykový displej infotainmentu s úhlopříčkou 10,7“. Operační systém infotainmentu je nabitý funkcemi, včetně navigace, systémů Android Auto a Apple CarPlay a aplikací, které dovoluje streamovat video nebo hrát arkádové hry s telefonem jako ovladačem. Pro vyznavače kvalitního poslechu hudby je k dispozici systém Harman Kardon s 12 reproduktory.

Vpředu je dvojice držáků na nápoje na půllitrovou láhev, bezdrátová nabíjecí přihrádka pro telefon má pružinou svorku, která jej udrží na místě. Nárůst rozměrů ve srovnání s předchozí generací ocení především cestující na zadních sedadlech, i 180 cm vysoký cestující má dostatek místa pro hlavu, pod předními sedadly je dostatek místa pro nohy a je možné nastavit sklon opěradla. Zavazadlový prostor narostl o 90 litrů na základních 560 litrů. Bez problémů se do něj vejde velký kočárek nebo zavazadla na rodinný výlet. Zavazadlový prostor má navíc účelný čtvercový tvar a po stranách je vybaven několika malými odkládacími prostory. Standardem je elektrické ovládání pátých dveří.

Více informací najdete na stránkách společnosti invelt zde.

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-automoto-trh-BMW-EV COMMUNICATIONS

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.