Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Kouskové na Floridě unikla elitní desítka až v závěrečném kole

Sára Kousková potvrdila na turnaji Ladies European Tour v Clearwateru na Floridě výbornou formu a skončila dvanáctá. S výsledkem 13 ran pod par zaostala o osm úderů za vítěznou Němkou Försterlingovou.

Sára Kousková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kousková se po dvou kolech dělila o páté místo a mohla pomýšlet na vyrovnání nejlepšího výsledku v kariéře, kterého dosáhla na říjnovém Indian Open. V neděli však zahrála jednu ránu nad par a z elitní desítky vypadla.

"Radost z kvalitní hry a výsledku mi trochu kazí poslední tři jamky, kde se mi nepodařilo vyvarovat dvou zbytečných chyb. Jsem si ale jistá, že až se zítra ráno probudím, tak budou převažovat pozitivní pocity," uvedla Kousková. "Cítila jsem se opravdu dobře. O to víc mrzí ty poslední dvě bogey, mohlo to být opět umístění v top 6," dodala.

Čtyřiadvacetiletá hráčka byla ale jen o ránu horší než hvězdná Američanka Lexi Thompsonová. Za dvanácté místo získala 8750 eur (220 tisíc korun) a v žebříčku Order of Merit je třináctá.

"Je skvělé vědět, že aktuálně je moje hra tam, kde bych si ji přála mít. Bojujeme prakticky každý turnaj o ty nejvyšší příčky a chybí jen málo. Věřím, že se nám bude dařit kvalitní hru promítat do dobrých výsledků dlouhodobě a že se dočkáme i vytouženého vítězství," prohlásila. Kousková se po návštěvě texaského Austinu, kde studovala na univerzitě, chystá na dva turnaje Ladies European Tour v Austrálii.

Na Aramco Team Series v Clearwateru, kterého se účastnily i hráčky amerického okruhu LPGA, se probojovala i další česká hráčka. Jana Melichová po nevydařeném závěrečném kole obsadila 39. příčku. Kristýna Napoleaová a Klára Davidson Spilková, která loni na Floridě vybojovala druhé místo, neprošly cutem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články