Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

Regionální zpravodajství

Denní centrum Barevný svět v Třebíči poskytuje nově služby ve stacionáři na ulici Družstevní

redakce, Třebíčský zpravodaj
úterý 12.3.2024

Ilustrační foto
Autor: Nadace ČEZ

Denní centrum Barevný svět, z.ú., již devatenáct let poskytuje sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Klientům nabízíme ambulantní, terénní i pobytové služby – denní stacionář, sociální rehabilitaci a chráněné bydlení. V rámci dceřiné společnosti Barevný svět Třebíčsko, s. r. o., nabízíme lidem s handicapem také práci na chráněných pracovních místech v kavárnách nebo chráněné dílně.

Od ledna letošního roku dochází v nabídce služeb naší organizace k významné změně. Nově poskytujeme službu denního stacionáře také v denním rehabilitačním stacionáři na ulici Družstevní, který byl doposud příspěvkovou organizací města Třebíče. Za hladký průběh této ne úplně jednoduché změny bychom proto rádi poděkovali městu Třebíč, stávajícím i novým zaměstnancům naší organizace.

Naší prioritou je zachování dosavadního rozsahu poskytované péče, která jedinečně propojuje zdravotní i sociální oblast pro klienty všech věkových kategorií. Zároveň chceme využít komplexní systém našich služeb, dlouholeté zkušenosti a přátelskou atmosféru ve prospěch rozvoje našich klientů.

Denní rehabilitační stacionář nabízí služby na dvou odděleních. První oddělení je určeno dětem od jednoho do šestnácti let s mentálním a kombinovaným postižením, případně se zrakovým postižením. Ty zde získávají a rozvíjejí nové dovednosti a vědomosti a ti nejmenší se mohou připravovat na školní docházku. Děti do deseti let se šilhavostí či tupozrakostí mohou využít v rámci stacionáře také služeb ortoptisty.

Zájemcům starším šestnácti let nabízíme možnost navštěvovat druhé oddělení, které je určeno lidem s mentálním a kombinovaným postižením, s tělesným a duševním postižením. Na druhém oddělení nabízíme klientům rozvoj v rámci terapeutických činností výtvarné dílny, dřevodílnu, práci na zahradě či ve cvičné kuchyňce. Klienti mohou využívat také tělocvičnu, vířivku, infrasaunu a v létě i bazén. V rámci obou oddělení nabízíme klientům také služby odborného fyzioterapeuta a logopeda.

Článek byl se souhlasem vydavatele převzat z Třebíčského zpravodaje. Titulek je redakční.

 

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama