Společnost Yanfeng představuje nový koncept sedadla, který snižuje uhlíkovou stopu výrobku

Nízkouhlíkové sedadlo je milníkem ve strategii udržitelnosti společnosti Yanfeng

Dodavatel automobilového průmyslu Yanfeng vyvinul nové udržitelné sedadlo. Sedadlo Reco Seat společnosti Yanfeng nově definuje ekologická řešení pro interiéry vozidel – od použitých materiálů až po sníženou uhlíkovou stopu výrobku – a představuje důležitý krok ve strategii udržitelnosti společnosti. Díky použití inovativních a recyklovaných materiálů, od pěny až po kovovou konstrukci, snižuje sedadlo Reco Seat emise CO2 až o 40 % ve srovnání s běžnými sedadly.

Důležitý milník ve strategii udržitelnosti společnosti Yanfeng

Reco, zkratka pro „Recycle + Eco“, představuje významný krok vpřed směrem k cílům společnosti v oblasti ochrany klimatu. Mezi tyto cíle patří využívání recyklovaných surovin a lehkých stavebních prvků, které výrazně snižují emise uhlíku a uhlíkovou stopu výrobků (PCF).

„Jsme odhodláni poskytovat inovativní a udržitelná řešení pro interiéry vozidel. Vývoj nového sedadla Reco je důležitým milníkem v naší strategii udržitelnosti a naším příspěvkem k omezení globálního oteplování na 1,5 °C v souladu s cíli Pařížské dohody,“ říká Uwe Borchers, viceprezident a generální ředitel Yanfeng Seating pro Evropu a Jižní Afriku.

Inovativní materiály šetrné k životnímu prostředí

Jedním z hlavních bodů strategie udržitelnosti společnosti Yanfeng je používání inovativních, udržitelných materiálů. Sedadlo Reco je vyrobeno z několika materiálů, včetně polyetylentereftalátu (PET), polyuretanu (PU), recyklované pěny, termoplastické pěny, ekologicky šetrné kovové konstrukce, lehkého potahu opěradla z PET s optimalizovanou hmotností a hybridního sedáku.

Potah sedadla z PET-PU je vyroben ze 100% recyklovaných lahví od nealkoholických nápojů, což snižuje emise uhlíku o více než 20 %. Pěna použitá pro sedadlo a opěradlo Reco Seat je také šetrná k životnímu prostředí. Kombinace recyklované a termoplastické pěny zajišťuje komfortnější sezení a lepší oporu ve srovnání s běžnou polyuretanovou pěnou. Kromě toho se při výrobě a tvarování pěny používá průmyslová odpadní vodní pára, která výrazně snižuje spotřebu energie a emise.

Výrazná úspora emisí ve výrobku díky recyklované oceli a zelené energii

Společnost Yanfeng spolupracuje s ocelářskou společností, aby zajistila, že sedadlo Reco Seat nabízí významné snížení emisí CO2 z výrobku. Použití až 100 % ocelového šrotu jako suroviny a využití ekologické elektřiny při výrobě kovové konstrukce z recyklovaného kovu snižuje uhlíkovou stopu výrobku o více než 60 %. Skořepina sedadla je vyrobena z vysoce pevného recyklovaného plastu. Nahrazuje běžnou kovovou skořepinu sedadla a tím také naplňuje cíl společnosti nahradit ocel plastem.

Pro dosažení lehkého, dynamického a udržitelného designu je na kryt opěradla použit recyklovaný PET. Hybridní sedák navíc využívá místo kovu vysokopevnostní recyklované kompozitní materiály, což snižuje uhlíkovou stopu výrobku o 20 %. To také umožňuje větší výběr technik povrchové úpravy.

„Reco Seat je v současné době ve fázi vývoje. Je to vynikající příklad výrobku, na kterém můžeme demonstrovat naše odborné znalosti a vést dialog s našimi zákazníky o udržitelnosti a oběhovém hospodářství. Společně s naším týmem pro vývoj sedadel a kolegy z oblasti inovací pracujeme na udržitelných řešeních pro příští generaci vozidel,“ dodává Borchers.

Rádi vám poskytneme další informace:

Yanfeng International Jagenbergstraße 1 41468 Neuss Německo

Astrid Schafmeister Tel.: +49 2131 609-3028 e-mail: astrid.schafmeister@yanfeng.com

O společnosti Yanfeng

Společnost Yanfeng je předním světovým dodavatelem automobilů zaměřeným na interiéry, exteriéry, sedadla, elektroniku kokpitu a systémy pasivní bezpečnosti. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 57.000 lidí na více než 240 místech. Její technický tým čítající 4200 odborníků působí ve dvanácti výzkumných a vývojových centrech a dalších regionálních pobočkách a disponuje rozsáhlými schopnostmi včetně vývoje inženýrských řešení a softwaru, návrhu a ověřování testů. Společnost Yanfeng se specializuje na koncepty inteligentních kabin (koncepty inteligentních prostorů pro cestující) a technologie lehkých konstrukcí a pomáhá výrobcům automobilů utvářet mobilitu budoucnosti pomocí špičkových řešení interiérů. Více informací najdete na adrese www.borbet.de.

 

Klíčová slova Německo-automoto-Yanfeng

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.