Spoločnosť Yanfeng predstavuje nový sedadlový koncept, ktorý znižuje uhlíkovú stopu výrobku

Sedadlo s nízkou uhlíkovou stopou je míľnikom v stratégii udržateľnosti spoločnosti Yanfeng

Dodávateľ automobilov Yanfeng vyvinul nové, trvalo udržateľné sedadlo. Reco Seat od spoločnosti Yanfeng nanovo definuje ekologické riešenia pre interiéry vozidiel – od použitých materiálov až po zníženú uhlíkovú stopu výrobku – a vyznačuje tým dôležitý krok v stratégii trvalej udržateľnosti spoločnosti. Vďaka použitiu inovatívnych a recyklovaných materiálov, od peny až po kovovú konštrukciu, sa v prípade Reco Seat znižujú emisie CO2 až o 40 % v porovnaní s bežnými sedadlami.

Dôležitý míľnik v stratégii trvalej udržateľnosti spoločnosti Yanfeng

Reco, skratka pre „Recycle + Eco“, predstavuje významný pokrok na ceste ku klimatickým cieľom spoločnosti. K týmto cieľom patrí používanie recyklovaných surovín a ľahkých konštrukčných komponentov, ktoré výrazne znižujú uhlíkové emisie spoločnosti a uhlíkovú stopu výrobkov (product carbon footprint, PCF).

„Zaviazali sme sa ponúkať inovatívne a trvale udržateľné riešenia pre interiéry vozidiel. Vývoj nového Reco Seat je dôležitým míľnikom v našej stratégii udržateľnosti a naším príspevkom k obmedzeniu globálneho otepľovania na 1,5 °C v súlade s cieľmi Parížskej dohody,“ hovorí Uwe Borchers, viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Yanfeng Seating pre Európu a Južnú Afriku.

Inovatívne materiály šetrné k životnému prostrediu

Jedným zo zameraní stratégie trvalej udržateľnosti spoločnosti Yanfeng je používanie inovatívnych, udržateľnejších materiálov. Sedadlo Reco Seat sa skladá z viacerých materiálov, vrátane polyetyléntereftalátu (PET), polyuretánu (PU), recyklovanej peny, termoplastickej peny, kovovej konštrukcie šetrnej k životnému prostrediu, poťahu operadla z PET s optimalizovanou hmotnosťou a hybridného vankúša.

Sedadlový poťah z PET-PU je vyrobený zo 100 % recyklovaných fliaš z nealkoholických nápojov, vďaka čomu sa znižujú emisie uhlíka o viac ako 20 %. Aj pena použitá na sedadlo a operadlo Reco Seat je šetrná k životnému prostrediu. Kombináciou recyklovanej a termoplastickej peny sa dosahuje pohodlnejšie sedenie a lepšia opora v porovnaní s bežnou polyuretánovou penou. Okrem toho sa pri výrobe a procese tvarovania peny používa priemyselná odpadová vodná para, ktorá výrazne znižuje spotrebu energie a emisie.

Výrazné úspory emisií pri tomto výrobku vďaka recyklovanej oceli a zelenej energii

Spoločnosť Yanfeng spolupracuje s oceliarskou spoločnosťou, aby zabezpečila, že Reco Seat ponúkne výrazné zníženie emisií CO2 výrobku. Použitím až 100 % oceľového šrotu ako suroviny a využitím ekologickej elektrickej energie pri výrobe recyklovanej kovovej konštrukcie sa uhlíková stopa výrobku znížila o viac ako 60 %. Škrupina sedadla je vyrobená z vysokopevného recyklovaného plastu. Nahrádza bežnú škrupinu sedadla vyrobenú z kovu, a tým zároveň spĺňa cieľ spoločnosti nahradiť oceľ plastom.

Na dosiahnutie ľahkého, dynamického a udržateľného dizajnu sa na pokrytie operadla použil recyklovaný PET. Okrem toho sa v hybridnom vankúši namiesto kovu používajú vysokopevné recyklované kompozitné materiály, ktoré znižujú stopu CO2 výrobku o 20 %. Tým sa umožňuje aj širší výber techník povrchovej úpravy.

„Reco Seat je v súčasnosti vo fáze vývoja. Pre nás je to vynikajúci príklad výrobku, ktorý nám umožňuje demonštrovať naše schopnosti a začať dialóg s našimi zákazníkmi o trvalej udržateľnosti a obehovom hospodárstve. Spolu s naším tímom pre vývoj sedadiel a kolegami z oblasti inovácií pracujeme na trvale udržateľných riešeniach pre nasledujúcu generáciu vozidiel,“ dodáva Borchers.

Pre ďalšie informácie sme vám radi k dispozícii:

Yanfeng International Jagenbergstraße 1 41468 Neuss

Astrid Schafmeister Tel.: +49 2131 609-3028 E-Mail: astrid.schafmeister@yanfeng.com

O spoločnosti Yanfeng

Spoločnosť Yanfeng je popredným svetovým dodávateľom pre automobilový priemysel, ktorý sa zameriava na automobilové interiéry, exteriéry, sedadlá, elektroniku kokpitu a systémy pasívnej bezpečnosti. Spoločnosť po celom svete zamestnáva približne 57 000 ľudí na viac ako 240 miestach. Technický tím pozostávajúci zo 4 200 odborníkov sídli v 12 výskumných a vývojových strediskách a ďalších regionálnych kanceláriách a má komplexné kompetencie vrátane inžinierskeho a softvérového vývoja, návrhu a overovania testov. Spoločnosť Yanfeng sa špecializuje na koncepty inteligentných kabín (koncepty inteligentných priestorov pre cestujúcich) a technológie ľahkých konštrukcií a podporuje automobilových výrobcov pri formovaní mobility budúcnosti pomocou špičkových riešení interiéru. Viac informácií nájdete na stránke www.yanfeng.com.

Klíčová slova Německo-automoto-Yanfeng

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.