Vyšetřování policie v sídle AC Milán, řeší se prodej klubu

12.03., 22:29
Aktuality
Kameraman na San Siru (© AFP)

Sídlo AC Milán, který ve čtvrtek čeká odveta osmifinále Evropské ligy v Praze se Slavií, dnes prohledala policie. Důvodem je vyšetřování dva roky starého prodeje klubu. Informovala o tom agentura AP.

Společnost Elliott Management v srpnu 2022 prodala AC Milán jiné americké firmě RedBird Capital Partners. Podle prokuratury je však Elliot nadále majitelem a klub řídí. Od italského svazu by za to mohl klub dostat pokutu nebo i přijít o body v tabulce.

Policie prohledala i domy současného výkonného ředitele Rossoneri Giorgia Furloniho a bývalého šéfa Ivana Gazidise, který ve funkci působil v letech 2018 až 2022. Oba jsou podezřelí, že svazu zatajili důležité informace týkající se prodeje klubu.

AC Milán ve čtvrtek čeká odveta osmifinále Evropské ligy se Slavií. Italský celek bude v pražském Edenu hájit výhru 4:2 z domácího zápasu.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
srandamač

Tak to už šel Tvrdík trochu za hranu.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pojď -6, ať je to zajímavé do konce letos

Reagovat
Largo

Reagovat
bobis21

Z článku teda nechápu, co má vlastně být problém? Řekněme že je pravda, že je Elliot vlastní a řídí dál - to je jako nějak v rozporu s pravidly? Elliot má nějaký zákaz je vlastnit? Nebo v čem má být ten problém?

Reagovat
Nuno čomes

Když něco prodáš, tak už nejsi majitelem.. nebo?

Reagovat
bobis21

Tak kdy nastane převod vlastnictví je na nich. Klidně může být odložený a zákony tomu nijak nebrání. Naopak je to běžná praxe.

Reagovat
exot12

Ak ti predám firmu a dohodneme sa, že ju budem aj naďalej riadiť, je to nejaký problém?

Chápem, že mohli byť porušené nejaké zákony a niekde niečo zle uviedli, nahlásili, ale nechápem trest po športovej stránke.

Reagovat
Savi

Desítka má většinou dobré odkazy na italské vyšetřování, tak počkáme co nám tady pošle

A tímto nenarážím na Juve

Reagovat
bobis21

sám se mi nechce hledat, ale vysvětlení by se hodilo, protože z tohoto článku fakt nechápu nic

Reagovat
10

já řeším jen Juve...tam je toho vyšetřování tolik, že vlastně na nic jiného nemám čas

ale dokud nikdo neřeší prodej Silvia Číňanům, tak bych byl ve vaší pozici v klidu

Reagovat
Savi

Ale o Juve už dlouho nic nebylo

To si říkám taky o těch Číňanech

Reagovat
10

bylo, s tím Gravinou tam zase něco vypadlo se Suarézem apod., ale naštěstí to tady nikdo nepíše

Reagovat
Savi

Aha, ono to přijde

Reagovat
Raffaello

Problém je vlastnická struktura. Ze zákona máš povinnost při každé změně majitele oznamovat na příslušný úřad změnu o skutečných majitelích, řídících lidech, atd. Pokud to neuděláš, pak jsi pokutován. Z AC odešlo info, že změnili vlastníka z Elliota na RedBird, oznámili to FIGC, UEFA, úřadům. Podle obžaloby se tomu tak stalo "jen na oko". Prostředky, kterými platil RedBird jsou pochybné a nemají firmě patřit. Další věcí je, že Elliott měl v rámci transakce poskytnout RedBirdu půjčku ve výši 600m Euro. Navrch, pokud by se ukázalo, že Elliott patří nějakým způsobem do vlastnické struktury AC, mohl by tu být střet s tím, že má mít vliv i v Lille, což by porušovalo směrnice UEFA.

Reagovat
bobis21

Takhle, jestli je to rozpor v tom, že v jednom místě oznámili změnu dřív než v jiném, tak to je teda administrativní prohřešek za který je běžně bezvýznamná pokuta (v ČR ani to ne, protože záznamy v rejstřících má většina firem špatně a nikdo to neřeší). Za to dávat podobný odečet jako měl Juventus za ojebávky v účetnictví mi přijde jako úlet.

Poslední věc je jediná relevantní, pokud by byl kontrolní podíl v obou, je to problém.

Reagovat
Raffaello

Hele, jen jsem shrnul, co se řeší. Za mě je to další sračka a hlavně kopání jednoho z bývalých akcionářů AC. Velký halo kolem toho udělá FIGC, což je banda vymetenejch čuramedánů, který by všechny měli vystřílet. Ale jak už není Silvio, těžko se bude AC fungovat. Pořád ale nedostává naloženo jako Juve, takže bych byl v klidu.

Reagovat
Truffaldino

Čistě k tomu Lille, tam už dřívě proběhlo vyšetřování, zdali Elliott nevlastní AC a OSC najednou, a došli k tomu, že v Lille jsou věřitelé bez vlastních akcií, navíc v rámci UEFA soutěží se od prodeje Cardinalemu oba kluby nesetkaly v jedné soutěži.

Pro vyšetřování se zdají být důležité nesrovnalisti mezi tím, co uvedl RedBIrd komisi pro dohled nad americkými trhy a tím, co uvedli v Itálii, od Elliott si Cardinale vzal půjčku 560m a dalších 600m měl zaplatit ze svého a právě u druhé částky jsou nesrovnalosti ohledně původu. Prokuratura pracuje s verzí, že faktický vliv má stále Elliott a má to údajně i potvrzovat nedávná prezentace arabským investorům. Celé je to hodně nafouklé, ale na to už jsme si zvykly z nedávných kauz Juve.

Reagovat
Vinci

To moc nedává smysl nerozumím proč by kvůli tomu byly takový zátahy ze strany policie

Reagovat
Raffaello

V italském fotbale spousta věcí nedává smysl, což vyšetřování v minulosti dokázaly.

Reagovat
Salfovic

Taky mi nějak uniká, co by na tom mělo státu vadit.

Reagovat
Shevchenko

Zrovna v neděli jsem byl poprvé v Casa Milan, snad to není kvůli mě

Reagovat
Pospovič

a co si tam dělal? Čuchal k Leaovým trenkám?

Reagovat
Shevchenko

k Giroudovým

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kaka14

Klub bol formálne kúpený za približne 1,2 miliardy eur, čo je číslo, ktoré sa v kruhoch dlho považovalo za príliš vysoké. Cieľom vyšetrovania je tiež objasniť dôvod údajnej simulácie predaja. Gdf a prokurátori už pracujú na dokumentoch zadržaných včera, aby zistili dôvody operácie......

toto uz dava vacsi zmysel vysetrovania .... aj ked mne sa to nezda nejake predrazene, ked je to stale jeden z najslavnejsich klubov ...

Reagovat
bobis21

Ne že bych forbes bral extra vážně, ale ve svém článku ohodnotili AC na 1.4 miliardy dolarů, tedy asi 1.28 miliardy EUR.

https://www.forbes.com/lists/soccer-valuations/

Reagovat
Kaka14

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele