Jantar, Flourit nebo Ametyst. ČTÚ odhalil detaily k aukci kmitočtů pro komerční DAB+ sítě

13. březen 2024

Český telekomunikační úřad ve středu 13. března zveřejnil na svých webových stránkách detailní dokumentaci k aukci, na jejímž základě bylo v uplynulých měsících uděleno oprávnění pro provozování dvou celoplošných a sedmadvaceti regionálních DAB+ multiplexů. Známé je tak mj. i to, jaká krycí jména soutěžitelé používali.

Čtěte také

„První fáze se účastnilo pět účastníků, kteří složili příslušnou výši peněžní záruky. Účastníky byly společnosti: Hematit, Jantar, Nefrit, Fluorit a Ametyst. Vítězi první aukční fáze se staly společnosti Fluorit – aukční blok B (za celkovou cenu 26 350 000 Kč) a Ametyst – aukční blok C (za celkovou cenu 25 650 000 Kč),“ informoval v jednom z dokumentů ČTÚ. Právě za celoplošnými sítěmi jsou ukryty společnosti Czech Digital Group a RTI cz.

5. ledna ČTÚ provedl de-anonymizaci účastníků aukční části výběrového řízení a spároval označení používané během aukčních fází s konkrétními účastníky výběrového řízení. Následně týž den zveřejnil na svém webu oznámení o ukončení aukce a o přidělení jednotlivých bloků vítězům aukčních fází. ČRA zastupované operátorem CDG složily záruku 500 tisíc korun (stejně jako RTI cz), doplatil musely téměř 29 milionů, druhá z firem pak přes 25,6 milionu korun.

Dokumenty

autor: lukpo
Spustit audio

Související