Logo regionálního portálu rosicko.cz

Regionální zpravodajství

Tohle musíte vidět! Do rosického kina míří unikátní show DADA Revue

Lukáš Hemala, KIC Rosice
čtvrtek 14.3.2024

Ilustrační foto
Autor: Facebook Pavola Seriše

V březnu budeme v kině hostit mimořádné představení. Divadelní pecka, jakou bezpochyby DADA revue je, se na českých divadelní prknech nerodí často. Hraje se cca rok v Divadle Bolka Polívky a bývá zde dlouho dopředu vyprodané.

„Sklízí výbuchy smíchů i potlesků.“

„Výsledná revue skutečně nemá hluchá místa.“

„Je vzdálené stupidním módním bavičským stand-up výstupům, ve kterých někteří rádoby komici ostřelují publikum přisprostlými vtípky různé jakosti.“

To je jen pár charakteristik namátkou vybraných z recenzí one man show Pavola Seriše. Dovolím si připojit i vlastní referenci. Dostalo mě, jak je to průzračně jednoduché. Na scéně jsou jen čtyři písmena, která se stávají rekvizitou dle potřeby znázorňující cokoliv. Žádná opulentní výprava, ohromující scénické efekty, ulítlé kostýmy, nic. Veškerá šťáva inscenace je dána performerovým originálním slovním humorem a pohybovým umem. Esence divadla v nejčistší podobě.

Skutečnost, že se tu potkala kvalita a technická nenáročnost konvenující podmínkám našeho kinosálu, jsme nemohli ignorovat. Ba přímo jsme nabyli přesvědčení, že je to vůle všehomíra, abychom Pavola Seriše pozvali do Rosic. A já si tedy nemohu odpustit naléhavé doporučení: Pokud to jen trochu jde, tak večer 20. března si přeložte kosmetiku, skrečněte přednášku, zrušte trénink, sežeňte hlídání, přehoďte směnu, dejte televizní pauzu atd. a přijďte na výborné představení.

Představení se uskuteční ve středu 20. března od 19 hodin v rosickém kině. Vstupenky můžete zakoupit předem online za zvýhodněnou cenu 290 Kč na kic.rosice.cz. Na místě bude vstupné 320 Kč. 

TOP
Flexipal, a.s. nabízí práci na pozici Operátor výroby v obci Křoví

Operátor výroby

Flexipal, a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). ➤ Flexipal je dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a opravami palet a poskytováním logistických služeb.…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama