Prostreno.cz

Většina lidí uchovává kosmetické produkty na nesprávném místě

Skladujete séra, masky, peelingy i další pečující kosmetické zbraně v koupelně? Měli byste vědět, že jim tím zkracujete trvanlivost až o polovinu a ještě dost snižujete jejich účinnost.

Zkusíte uhodnout, kolik kosmetických produktů vlastní průměrná žena? Prý je to něco kolem 40 (1). Pokud vás takové číslo překvapilo, zamyslete se znovu a spočítejte, jak jste na tom s pleťovými krémy, omlazujícími séry, laky na nehty, odlakovači, očními linkami, řasenkami, rtěnkami a šampony vy. On se ten uvedený počet drží ještě dost při zemi, že? Kde tyto poklady vlastně skladujete? Hodně lidí v tomhle dost chybuje.

Umyvadlo? Jen to ne!

„Většina uživatelů má pečující produkty uschované v koupelně. Zdá se to jako jasná volba, protože mít kosmetiku tam, kde se sprchujeme a myjeme si obličej, je vlastně logické. Ve skutečnosti je ale koupelna tím nejhorším možným místem, kde se tyto věci dají skladovat,“ varuje britská dermatoložka Kimberly Hulme, která je zároveň zakladatelkou jisté estetické kliniky (2). Co je tady za problém?

Teplo a vlhkost jako strůjci katastrofy

Podle výše jmenované odbornice vašemu zkrášlujícímu arzenálu škodí změny teplot způsobené párou při sprchování a dobře mu nedělá ani všudypřítomná vlhkost. Rychlé zahřátí a následné ochlazení prý může zásadně změnit texturu kosmetických produktů, omezit jejich účinnost a v konečném důsledku zkrátit také trvanlivost, a to klidně o celou polovinu. Týká se to zejména krémů, sér, peelingů a masek. Tohle jste asi slyšet nechtěla, že? Možná budete muset učinit velké skladovací změny. Tedy pokud už není pozdě.

Jak poznat, že se kosmetika „zkazila“?

„Jestli produkt začne vypadat nebo vonět jinak, než jak vypadal při prvním otevření, je to opravdu zřejmé znamení, že byste se ho měli okamžitě zbavit, protože vám může spíše ublížit,“ doporučuje dermatoložka Kimberly Hulme. Tak mějte oči na stopkách! A v pohotovosti držte i čichové buňky.

Zdroje: (1) www.goodhousekeeping.com/beauty/makeup/a34976/average-makeup-products-owned/, (2) www.mailplus.co.uk/edition/you/you-beauty/297507/storing-skincare-in-bathroom-mistake





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat