Prostreno.cz

Hrozny zatočí se stařeckými skvrnami

Chcete podpořit tvorbu kolagenu, rozjasnit pleť a zatočit s akné nebo stařeckými skvrnami? Připravte si úžasnou pleťovou masku s hrozny!

Hrozny jsou bohaté na vitaminy A, C, B6 a folát, takže vyživují kožní buňky. Kromě toho vám tato superpotravina může poskytnout hladkou, čistou a mladistvě vypadající pokožku. Obsahuje totiž i anthocyanin, antioxidant, který redukuje akné a jizvy. Jste připraveni na zázraky?

Základní pleťová maska

K přípravě této pleťové masky začněte smícháním malého rajčete s pěti až šesti hrozny. Míchejte, dokud nezískáte hladkou pastu. Směs naneste na obličej a krk (vyhněte se očím a rtům) a nechte ji působit 15–20 minut. Po uplynutí této doby pleť opláchněte studenou vodou a osušte ručníkem.

Maska pro mastnou pleť

Už vás nebaví utírat přebytečný maz z obličeje? Rozmačkejte asi tak osm hroznů, přidejte polévkovou lžíci medu, který má protizánětlivé účinky, a 120 gramů čerstvého droždí. Vše důkladně promíchejte, směs aplikujte na obličej a nechte působit 15–20 minut. V závěru opláchněte vlažnou vodou.

Jednoduchá maska proti tmavým kruhům pod očima

Jestli si v poslední době připadáte jako mýval, hrozny vás v tom nenechají. Před spaním si pod oči naneste trochu jejich dužiny. (Místo ní lze použít i hroznový olej.) Ráno obličej opláchněte vlažnou vodou. Pro zvýšení účinku můžete hrozny rozmačkat a spárovat s několika kapkami heřmánkového čaje.

Maska pro suchou pleť

Pokud chcete okamžitě hydratovat svou pokožku, tento zábal na obličej s hrozny vás nadchne, neboť pleť zanechá hladkou a pružnou. Rozmixujte nebo rozmačkejte čtyři hrozny se třemi jahodami. Masku naneste pomocí prstů nebo vatového tamponu a před umytím ji nechte dělat svoji práci asi tak 15 minut.

Maska pro unavenou pleť

Cukrová třtina zesvětluje tón pleti a odstraňuje bakterie způsobující akné. V kombinaci s hrozny pokožku rozjasňuje a revitalizuje, což má na svědomí vitamin C ve spojení s dalšími antioxidanty. Proto smíchejte lžičku šťávy z cukrové třtiny se dvěma polévkovými lžícemi hroznové dužiny a jednou lžičkou heřmánkové šťávy. Naneste na obličej, nechte 10–12 minut působit.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8840580/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat