Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

Regionální zpravodajství

Třebíčské loutkařské jaro předvede pohádky pro děti

MKS Třebíč
pátek 15.3.2024

Ilustrační foto
Autor: MKS Třebíč

V sobotu 23. a v neděli 24. března 2024 proběhne již 56. ročník krajské soutěžní přehlídky amatérských loutkářských souborů Třebíčské loutkářské jaro.

O postup do celostátní soutěže Loutkářská Chrudim se bude v malém a velkém sále Národního domu ucházet osm souborů ze čtyř krajů. Pohádky jsou většinou určeny dětem od 3 let a pro mnoho malých návštěvníků je festival prvním setkáním s loutkovým divadlem.

Svoje loutkářské umění předvedou třebíčskému publiku spolky známé z předchozích ročníků Loutkové divadlo Oblázek Krucemburk, Loutkové divadlo T. J. Sokol Uherské Hradiště, Loutkový soubor ZUŠ Kroměříž, Loutkové divadlo Bedruňka. Dále se představí Divadelní soubor Struhadlo DDM Pelhřimov, Divadelní soubor Poklad Hlinsko a netradiční divadelní soubor Kiksylend z Moravského Krumlova.

Třebíčské loutkářské jaro se může pyšnit již více než padesátiletou historií. První  ročník se konal v roce 1967 a u zrodu stál principál třebíčského souboru Zdravíčko MUDr. Miloš Blaha. Od té doby desítky loutkářských souborů převážně z Vysočiny a jižní Moravy sehrály v Třebíči stovky představení pro tisíce malých diváků.

Titulek je redakční.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama