Rádio Čas má nové studio, představilo i další změny

15. březen 2024

Ostravská rozhlasová stanice je mimo svůj region k dispozici v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24, v experimentálním režimu vysílá spolu se sesterským programem Čas Rock i v digitální síti PD DAB+ na Benešovsku a z Lbosína na kanálu 5B. Jednou z novinek je modernizace vysílacího studia.

Čtěte také

Rádio Čas informovalo, že proběhla přestavba a modernizace vysílacího studia. Slavnostní premiérové vysílání z nového zázemí čekalo posluchače ve středu 6. března. Blíží se také výrazná vizuální změna v podobě nového loga a sjednocení vizuální identity ve všech oblastech s pokrytím. Celková modernizace usnadní nejen vysílání, ale také komunikaci značky v nových i stávajících regionech. Celoplošně je stanice vedle Rádia Čas Rock k dispozici v DVB-T2 multiplexu 24.

Lze spekulovat, že realizované změny souvisejí také s možnou expanzí stanice do regionálních DAB+ multiplexů společnosti Broadcast Services. Právě ta je s provozovatelem Času vlastnicky propojena a od ČTÚ získala začátkem ledna sadu kmitočtů pro provozování komerčního vysílání. V současné době jsou stanice Čas a Čas Rock k dispozici pouze prostřednictvím experimentální sítě PD DAB+ z vysílačů Benešov – Kozmice a Buchov. Individuální oprávnění vyprší koncem roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související