Prostreno.cz

Zhubněte břišní tuk pomocí dechového cvičení

Zdá se to jako jeden velký vtip, ale zdání klame. Opravdu to funguje! A nepotřebujete k tomu více než dvě minuty denně.

Před každou válkou je třeba důkladně poznat nepřítele. Nejdříve se tedy krátce ponoříme do světa biologie. Protože tuk na břiše není jen tuk. Rozlišují se dva typy tukové tkáně:

Podkožní tuk

Podkožní tuková tkáň se nachází těsně pod kůží a je viditelná zvenčí. Pro mnohé možná spodní tuk nevypadá nijak zvlášť lákavě, ale chrání naše tělo před chladem, má izolační účinek a slouží jako zásobárna energie. Takže všichni potřebujeme trochu tuku, abychom zůstali zdraví. Pokud však procento tělesného tuku překročí určitou hranici, není to znát jen na váze, ale zatěžuje to i klouby a kardiovaskulární systém. Kde tato hranice leží, však záleží na pohlaví a věku. Obecně platí, že procento zdravého tělesného tuku je mezi 21 a 36 procenty u žen a mezi 12 a 25 procenty u mužů (1).

Viscerální tuk

Tento typ tuku pro vás může být nebezpečný, protože viscerální tuk se hromadí kolem orgánů, jako jsou játra nebo střeva. Není tedy zvenčí vidět. Postiženo může být i srdce a cévy. Vnitřní břišní tuk může ovlivnit různé procesy v těle. Typickými příznaky jsou vysoký krevní tlak nebo hladina cukru v krvi, což může vést k diabetu 2. typu. S přibývajícím viscerálním tukem se také zvyšuje riziko infarktu a mozkové mrtvice (2).

Tento trik spálí přes noc kilo břišního tuku

Břišní tuk můžete zhubnout i pomocí dechového cvičení. Alespoň to tvrdí japonský herec Miki Ryosuke, který účinek objevil, když mu lékař předepsal konkrétní cvik na bolesti zad. Během pár týdnů zhubl 13 kilo a 12 centimetrů kolem břicha. Cvičení by navíc mělo posilovat svaly a stimulovat metabolismus (3).

Cvičení funguje takto

Postavte se zpříma. Jednu nohu vykročte před sebe a druhou za sebe. Nyní napněte hýždě a přeneste váhu na zadní nohu. Poté se po dobu tří sekund pomalu nadechujte a při dýchání zvedněte ruce nad hlavu. Poté na sedm sekund silně vydechujte a napněte všechny svaly. Cvičení provádějte alespoň dvě minuty (3). Vydržíte třeba deset minut? Tím lépe!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6702693/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5619737/, (3) www.smh.com.au/lifestyle/health-and-wellness/the-long-breath-diet-claims-to-blow-the-weight-away-20130801-2r22u.html 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat