Sunshine Live s elektronickou hudbou v českém DAB+? Zkoumáme všechny možností, říká provozovatel

18. březen 2024

Digitální rozhlasová stanice Sunshine Live zkoumá všechny možnosti, které by ji umožnily rozšíření distribuce. Odpověděla tak na otázku portálu Digitální rádio, zdali její provozovatel neuvažuje o expanzi do některé z nových rozhlasových sítí v České republice.

Čtěte také

„V současné době zkoumáme všechny možnosti rozšíření našeho programu a našeho dosahu,“ sděll redakci Digitálního rádia Dominik Rupp, manažer komunikace s posluchači společnosti Sunshine Live. Náš portál zajímalo, zdali by rozhlasová stanice uvažovala o expanzi do českého rozhlasového éteru ve chvíli, kdy se otvírá všem subjektům na trhu možnost získání okamžité pozemní distribuce prostřednictvím některého z připravovaných DAB+ multiplexů.

Rozhlasová stanice Sunshine Live je dlouhodobě oblíbená zejména mezi mladou a střední generací. Na její taneční akce jezdí pravidelně i lidé z České republiky. V loňském roce například pořádala v Manheimu velkou taneční party za účasti řady hvězd devadesátých let 20. století, zejména z kategorie Eurodance. V Německu vysílá již řadu let celoplošně prostřednictvím DAB+ multiplexu DR Deutschland, k dispozici je skrze tuto technologii také ve Švýcarsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související