18. 3. 2024 12:27 − 1948× − 6

Když se soupeři sami vyřadí

Rakouský šampionát pokračoval druhým podnikem uspořádaným v těsné blízkosti slovinských hranic.

O úvodní slovo se jako obvykle postarala lednová Jännerrallye, která se letos obzvlášť povedla. Během třech dnů se vystřídaly snad všechny myslitelné podmínky a hlavně sněhová nadílka před závěrečnou etapou posloužila k zajímavé podívané. Nečekaný triumf, ve své kariéře vůbec první, si na domácí rally zajistil Michael Lengauer. Tím na sebe strhnul obrovskou pozornost a právě díky ní se mu podařilo sehnat finance, aby mohl v sezóně pokračovat. Obvykle během sezóny startuje jen na několika soutěžích, teď se ale se Škodou Fabia Rally2 evo mohl vydat i na jih země a hájit tam vedení v šampionátu. O to jej chtěl připravit v první řadě úřadující šampión Simon Wagner, který byl tím prvním, koho Lengauer ve Freistadtu a okolí porazil. Na titul má kromě Simona ale zálusk i jeho bratr Julian pilotující tu samou techniku, Škodu Fabia RS Rally2. Aby těch nejnovějších závodních strojů z Mladé Boleslavi nebylo na startu v Leutschachu málo, s dalším dorazil i Hermann Neubauer.

Neubauer dlouhá léta sázel na techniku britského M-Sportu a s Fordem Fiesta RS WRC získal v roce 2016 svůj první rakouský titul. Šampionát pak ovládnul ještě jednou, o tři roky později s Fiestou R5. S její o generaci mladší sestřičkou se mu to už nepodařilo a vloni poprvé vsadil na českou techniku. Strhující duel se Simonem Wagnerem trvající do úplně posledních metrů poslední soutěže ale nakonec prohrál a letos se bude na domácí scéně objevovat pouze sporadicky. Debut s novou Fabií RS Rally2 stáje Kresta Racing ovšem zrovna slavně neskončil. Neubauer havaroval už v první zkoušce. Okruh hlavních favoritů na vítězství se tím smrsknul na trojici zbylých jezdců. Úřadující mistr začal nejrychleji, ale většina druhé, večerní sekce se podařila lépe jeho bratrovi. Julian po třech nejrychlejších časech snížil manko na pouhých 1,1 sekundy. Do sobotní delší etapy nastupoval se čtyřvteřinovým mankem, ale tempu svého bratra už nestačil a každou zkouškou nabíral větší a větší ztrátu. Vše vygradovalo ve smolné třinácté zkoušce, kde Julian nedokázal udržet auto na trati a skončil s ním na střeše. Rychlostní zkouška byla následně pro zbytek pole zrušena. Těsně předtím vypadnul ze hry i Lengauer, když havaroval z průběžné třetí pozice.

Simonu Wagnerovi se rázem otevřela volná cesta k prvnímu letošnímu vítězství a posunu do čela mistrovství. Lengauer si patrně tímto incidentem naopak zavřel dveře k dalšímu pokračování v šampionátu. Finance sháněl těžko už jako lídr mistrovství, teď to bude ještě o dost horší. Havárii se jako obvykle neubránil ani Martin Rossgatterer. Zatímco na Jänneru poslal svůj nový Citroen C3 Rally2 přes střechu už ve čtvrtém testu, tentokrát si počkal až na pátý. Stejně jako na lednové soutěži po kolostřešní kombinaci dostal auto zpátky na kola a s velkou časovou ztrátou pokračoval dál. V neděli si mohl trochu zlepšit náladu vyhranou RZ 14. Zato ale pilot Citroenu žádné body nezískal, ty se udělovaly až za Power Stage, kterou byla RZ 16. V druhém nejrychlejším čase ji zvládnul Luca Waldherr s dalším Citroenem C3 Rally2. Havárie soupeřů jej vynesly na druhé místo i v konečném pořadí soutěže. Rebenland Rallye byla také prvním místem, kde se spolu za volanty vozů Rally2 potkali dva nejrychlejší piloti dvoukolek loňské sezóny. Fabian Zeiringer dostal poprvé k dispozici zbrusu nový Ford Fiesta Rally2 stáje ZM Racing Team. Waldherrovi zatím konkurovat nemohl, na něj ztratil čtyři minuty a skončil na pátém místě.

Už v sobotní etapě ale zaznamenal určitý posun a jistě bude zajímavé sledovat počínání obou jezdců v průběhu sezóny. Zatímco tito jezdci do elity šampionátu teprve nakukují, už dlouhá léta se v ní drží Raimund Baumschlager. Muziku už sice netvrdí, ale drží se hned za nejužší špičkou a tentokrát se spolehlivou jízdou propracoval až na stupně vítězů. Zajímavý pohled na své pořadí nabídnulo po pátku hodnocení dvoukolek. Na provizorních stupních vítězů se seřadila trojice Slovinců v pořadí Mark Škulj, Simon Rončel a Mitja Glasenčnik. Rončel se v sobotu propadnul na pátou příčku a tu druhou nakonec získal Němec René Noller, který stejně jako vítězný Škulj pilotoval Opel Corsa Rally4. Z domácích jezdců se nejlépe umístil Raphael Dirnberger s dalším Opelem, který ale skončil až sedmý. Ve dvoukolkách se objevil se svým novým Citroenem C2 S1600 i Kryštof Zpěvák. Motor postarší techniky ale nevydržel ani úvodní rychlostní zkoušku. Uražené kolo v posledním pátečním testu překazilo cestu Martina Vlčka za umístění v top ten a bez SupeRally se neobešel ani Jiří Pertlíček jun., který v pátek doplatil na poruchu diferenciálu Fordu Fiesta Rally3.

Komentářů celkem: 6
19. 3. 2024 18:481
0 0
Pěkná soutěž,v nádherném prostředí.Uspořádaná na pětníku v naprosté pohodě,Více než přívětivá k divákům.Každé dvě RZty servis,takže bez problémů 8 RZ,a to jsme nebyli ani na poslední PS.Antikaty téměř 0,pořadatel téměř 0,jen pár kusů v diváckých místech,Popojdeš 100 m a nikdo.Stojíš skoro kde chceš,ale tak jak vesťák v čase 0:51 teda ne,to je trochu úlet.Byli jsme i předloni a zase se sem rád vrátím.Jediné mínus je to 400 km od Brna a ta šíleně nudná A2 okolo Vídně a Grazu!!!
19. 3. 2024 21:332
0 0
Je pravda, že ten harmoš mají většinou velmi divácky atraktivní. 2 RZ ,servis , opět ty dvě stejné a v druhé sekci stejně na dvou jiných RZ.smajlík
20. 3. 2024 08:423
0 0
Musím potvrdit, ten harmonogram tady je pro diváka velice přívětivý. Vždy se sem rádi vracíme a 370 km z Č. Krumlova po A1 a A9 taky žádná pecka, snad jen ty výhledy na Alpy cestu malinko zpříjemňují. Samotná soutěž ale opět supersmajlík
20. 3. 2024 10:284
0 0
Loni jsme vyzkoušeli Weiz, Bucklige, Herbst, W4. Tohle bylo trošku dál, ze Zlínského kraje cca 450 km, ale nelituju. Naprosto parádní organizace. Krásné RZty. Hned v první zatáčce čech s Vodkou. smajlíksmajlík akorát Rosenberger jel až na konci. Jinak perfektní
20. 3. 2024 10:355
0 0
Ještě mi té vodky trochu zbylosmajlík, rozjeli jsme to večer na after party tak jsme vypili taky nějakou jejich!
20. 3. 2024 13:136
0 0
Rakouskej styl harmonogramu je super pro divaky a i obce by se mohly min kroutit, kdyz bude cesta zavrena jen pul dne. Jenze kdyz pojede 80 soudobejch a 30 historiku v oddelenym poli, tak to jsou 4 rundy po 3 hodinach. Kdyz nebude zadnej vetsi problem. Ta jejich autoorganizace me loni na Herbstu fascinovala, nechapu, jak to muze fungovat. Pritom mi neprijde, ze by Rakusaci byli nejak extra disciplinovany.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!