Acerbi měl rasisticky urazit protihráče, Italové ho vyřadili z reprezentace

18.03., 15:35
Aktuality
Francesco Acerbi (© AFP)

Devětadvacáté kolo italské ligy završil šlágr mezi Interem Milán a Neapolí (1:1) a více než o výsledku se mluví o chování Francesca Acerbiho. Obránce si zadělal na velký malér, v závěru měl rasisticky urazit protihráče Juana Jesuse.

Brazilský obránce deset minut před koncem srovnával na 1:1 a z Acerbiho úst mu mělo být odměnou počastování dobře známým slovem začínajícím na písmeno N. Fotbalista vše reklamoval u rozhodčího Federica La Penny, utkání bylo dohráno a případem se bude zabývat disciplinární komise.

"Omluvil se mi, jelikož si uvědomil, že zašel až příliš daleko... co se stane na hřišti, to by na hřišti mělo také zůstat," sdělil Juan Jesus po závěrečném hvizdu.

Acerbiho chováním se budou zabývat příslušné orgány a hráče by mohl postihnout hodně tvrdý postih. Pokud bude uznán vinným, bude mu podle řádů uložen minimálně desetizápasový trest.

První trest přišel už dnes odpoledne, kdy bylo Acerbiho jméno vyřazeno z nominace na přátelské zápasy proti Venezuele a Ekvádoru, jeho místo zaujal Gianluca Mancini z AS Řím.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
Heisenberg

Nekuřák?

Reagovat
Salfovic

Jako jenom kvůli negrovi

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Free Kudela

Reagovat
mayday

Kedel

Reagovat
veikko

Reakce Juana Jesuse Takhle to bere chlap.

Reagovat
Salfovic

Chlap neběží bonzovat jak malá školačka.

Reagovat
veikko

OK, to je pravda. Na druhou stranu oba se na hřišti zachovali jako blbci, takže jeho vyjádření po konci zápasu by v ideálním světě mělo mít pro tu komisi váhu.

Reagovat
Front hell

Tak fotbal už dávno není sport pro chlapy

Reagovat
JeséRodriguez

To si možná mysleli i fanoušci Trabzonu, než dostali nasekáno od hráčů Fenerbahce

Reagovat
Front hell

Holky na hřišti,holky v hledišti.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Mass

Neni tam napsaný, že hned běžel žalovat k rozhodčímu?

Reagovat
veikko

Je, ale buď jsem to předtím přehlédl nebo ta formulace byla trochu jiná.

Reagovat
snuff24

Ironie?

Reagovat
veikko

Kdepak, nejen, že drze čtu články, ale ještě k tomu navíc blbě.

Reagovat
Kucka

Fotka

Reagovat
Pharrell

Tak on je bývalý hráč Lazia Řím. A navíc ten fakáč ukazoval během zápasu AS Řím - Inter .

Reagovat
GrimeBaller98

Lazio zanechalo stopu

Reagovat
dantetomas

Raz SS, navzdy SS

Reagovat
Whitemedia

SS division Wallonie

Reagovat
1899-1995

SS vole

Reagovat
Whitemedia

Můžeme si tady zahajlovat?

Reagovat
Posledni Kovboj

Duranga

Reagovat
Whitemedia

vole

Reagovat
bayern987

Reagovat
Salfovic

Takovej emotikon by nebyl špatnej

Reagovat
Front hell

Reagovat
ratusek

Už tady máš bejt 4 minuty, ty magore!

Reagovat
Interista_4ever

Pokud se skutečně prokáže v tomto případě rasismus, tak je trest zcela na místě. I přesto, že by nás to oslabilo..., ale takové primitivní chování se nedá tolerovat

Reagovat
snuff24

I kdyby ...dospělej chlap nebrečí kvůli jedny debilní urážce proboha to je tak vyměklá doba

Reagovat
Witcher

Co mohl říct Nádivo, neřáde nebo nuzáku Kováč je horší

Reagovat
LyEX

Ja si myslím, že už je celkom brutálne ako sa postupuje s ľuďmi, ktorí sú osočení? neviem aké slovo by som použil, pretože tu nevidím ani obvinení, alebo podozriví z rasizmu alebo homofóbie. Chlapec sa urazil išiel za rozhodcom, že on na mňa povedal, že vraj som toto ono. Vyradenie z talianskej nominácie, určite ďalších 20 sponzorov teraz zatlačí na Inter, jeho marketingových aktivít a pod., j.ebe asi tomu svetu, prezumpcia neviny neplatí asi u týchto vecí a narábajú s nimi horšie ako so sériovým vrahom alebo pedofilom. Veď nech si sakra počkajú, či sa to potvrdí alebo nie, nemôže tento džihád byť postavený len na slove jedného ne..,hráča. P.S. ak bude potvrdené dôkazmi, tak potrestať jednoznačne to bez debát.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Však veď sa ospravedlnil.

Reagovat
Jordi Alba

To nic nemění na tom, že to co se tu nějakou dobu děje začíná bejt už trochu moc. Nebudu se tu bavit o Acerbim, neviděl jsem, nevím jak se kdo choval a jestli má potřebu mu jen tak nadávat do Viníciusů, tak je debil.

Nicméně jak se ta "západní" část světa snaží už nějakou dobu dostávat do fáze, že vrah má šanci se napravit, ale za rasistickou urážku ( Nemluvím o tom, že urážka je už dneska všechno) bys zasloužil celoživotní lynč. Neříkám, že absolutní nulová cenzura všeho je dobrej nápad, to určitě ne, ale tady fakt bude mnohem horší za chvilku ať už osobně nebo na internetu urazit nějakou rasu, gaye, nebo kdejakou předělanou špínu jedním slovem, než nějaký reálný nabádání k trestným činům, či dokonce jejich uskutečnění na běžný bázi a to je hodně nebezpečný.

Reagovat
stuff

To nic nemeni...

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Reagovat
LyEX

Ako áno Jesus tvrdí, že sa mu ospravedlnil, stále to nepovažujem za viac ako jeho tvrdenie 2x a ak áno, tak rovnako ako nadávku mieril aj ospravedlnenie priamo na neho, pričom to ospravedlnenie by ukázalo, že tu nadávku nemyslel vážne, resp. tak urážlivo ako sa to vykresľuje, ale to čo kolega nižšie píše, nič to nemení na tom, že aká mašinéria sa hneď dala do pohybu na základe jedného slova jedného človeka rozhodcovi, veď to je absurdné absolútne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele