Vývojáři Denuvo představili novou technologii, která vývojářům usnadní vyhledávání úniků informací

Leakeři pozor!

V souvislosti se zahájením konference GDC 2024 oznámila společnost Irdeto, vývojáři protipirátského softwaru Denuvo, nový nástroj, který umožní vývojářům her řešit úniky zpět k původnímu zdroji.

Společnost Irdeto odhalila, že TraceMark for Games je nová technologie vodoznaku, která vývojářům umožňuje přidat do herních souborů jedinečné ID. Toto speciální označení následně umožní vývojářům vystopovat, odkud uniklý obsah pochází, a podle společnosti Irdeto by mělo odradit pachatele od vypouštění citlivých informací. Označení může být viditelné nebo neviditelné, ale neviditelný vodoznak je zajímavější, protože vývojáři mohou technologii vodoznaku u leakerů skrýt, aniž by věděli, že je přítomna.

Irdeto's new TraceMark for games aims to help developers combat leaks using watermark technology. | Image Credit: Irdeto
Nový TraceMark pro hry od společnosti Irdeto má vývojářům pomoci v boji proti únikům pomocí technologie vodoznaku. | Obrázek: Irdeto

Společnost Irdeto uvedla, že nástroj je navržen tak, aby "zabezpečil prostředí kolem vývoje her, zejména v klíčové fázi před vydáním", například když vývojáři her chtějí uspořádat beta testy nebo rozeslat recenzní kopie tvůrcům obsahu, vlivným osobám a tisku. Pro další bezpečnostní opatření společnost Irdeto potvrdila, že TraceMark lze kombinovat s produktem Anti-temper společnosti Denuvo, což studiím umožňuje "kontrolovat distribuci" obsahu před datem jeho vydání.

"Uvedením TraceMark for Gaming nastavujeme nový standard v oblasti protipirátských opatření pro herní průmysl," uvedl Niels Haverkorn, SVP společnosti Irdeto pro nové trhy. "Toto inovativní řešení představuje nejen významný milník pro společnost Irdeto, ale také skok vpřed v ochraně tvůrčích a finančních investic herních vývojářů po celém světě.

"Ve společnosti Irdeto rozumíme jedinečným výzvám, kterým herní komunita čelí, a TraceMark je naším závazkem zajistit ochranu těchto cenných aktiv po celou dobu jejich životního cyklu. Jsme nadšeni, jaký pozitivní dopad to bude mít na toto odvětví."

Denuvo je software proti manipulaci a pro ochranu DRM, který se běžně používá při vydávání velkých počítačových verzí. Tento software byl však kritizován za to, že mění výkon hry, a kvůli požadavku always-online se stal v komunitě PC hráčů nepopulárním.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala TAYLOR LYLES z IGN US.

Další podobné
Komentáře