Liverani vydržel jen pět utkání, Salernitana má letos už čtvrtého trenéra

19.03., 13:22
Aktuality
Stefano Colantuono (© AFP)

Salernitana se nebojí utrácet za trenéry a v průběhu sezony 2023/2024 má na výplatní pásce už čtvrtého. Zlom nepřinesl ani Fabio Liverani, jehož střídá Stefano Colantuono.

Italský klub ve 29 zápasech posbíral pouhých čtrnáct bodů, je na posledním místě tabulky a na záchranu pomýšlejí už jen ti největší optimisté v jeho řadách, manko na sedmnácté Empoli totiž činí jedenáct bodů. Špatné výsledky na podzim stály místo Paula Sousu, před několika týdny ho následoval Filippo Inzaghi a jepičí život mělo angažmá Fabia Liveraniho, který tým vedl do pěti utkání a vybojoval s ním jeden bod.

Odvolání Liveraniho některá média řešila už koncem února a někdejší záložník definitivně ztratil důvěru po porážce s Lecce. "U.S. Salernitana 1919 oznamuje propuštění pana Fabia Liveraniho z pozice trenéra prvního týmu, klub opouštějí i jeho asistenti. Chceme všem poděkovat a popřát hodně štěstí do budoucnosti," oznámilo dnes vedení.

"Klub zároveň oznamuje, že vedení prvního týmu svěřuje do rukou pana Stefana Colantuona," oznámila Salernitana ihned i jméno nového kouče.

61letý Stefano Colantuono má pestrý životopis a v minulosti vedl Atalantu, Palermo, Turín, Brescii, Catanii nebo Bari. Na lavičku Salernitany usedne už potřetí, k trenérským angažmá z let 2017-2018 a 2021-2022 může přidat i uplynulý rok a půl, kdy měl na starosti výchovu mládeže.

Autor: Tomáš Pavlík / salernitana.it

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ingimir

s hviezdami Serie A z late 90s/early 00s to na trikrát nevyšlo, tak sa konečne vydali inou cestou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele