Femotion Radio z ekonomických důvodů končí, DAB+ opustí se závěrem března

19. březen 2024

31. března ukončí vysílání Femotion Radio, první německá rozhlasová stanice věnovaná zejména ženám. Provozovatel programu uvedl, že ač měl na program velmi dobré ohlasy a získal dokonce i mediální ocenění, ekonomická stránka projektu nebyla dobrá. Femotion Radio bylo i součástí zemské sítě Sachsen K12A zasahující Čechy.

Čtěte také

Vysílání stanice Femotion Radio skončí se závěrem března, tři roky po jejím zahájení. „Navzdory vysoké informovanosti, nadprůměrnému využití a loajalitě posluchačů k mladému programu a nedávno získanému ocenění rozhlasu Saského státního úřadu pro soukromé vysílání a nová média (SLM) v kategorii „Nejlepší novinářský počin roku“ bylo obtížné projekt udržet vzhledem k obtížné ekonomické situaci,“ informoval provozovatel v tiskové zprávě.

Situace na reklamním trhu a dostatečné ekonomické vyhlídky podle společnosti Femotion nenabízejí možnosti pro pokračování projektu. „Za necelé tři roky jsme vybudovali naprosto unikátní speciální nabídku a vytvořili tak silnou a tematicky relevantní značku v DAB+ a na webu. Rád bych poděkoval všem, kteří mě doprovázeli na této cestě,“ uvedl mj. jednatel a programový ředitel stanice Ulrich Müller. Femotion Radio bylo i součástí zemské sítě Sachsen K12A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související