Nová služba Steam Families vám umožní sdílet hry s ostatními, ale pokud člen rodiny cheatuje, budete potrestáni i vy

Snazší péče o děti

Nová služba Steam Families vám umožní sdílet hry s ostatními, ale pokud člen rodiny cheatuje, budete potrestáni i vy

Společnost Valve oznámila službu Steam Families, která v podstatě spojuje služby Steam Family Sharing a Family View. Díky této nové funkci můžete volněji sdílet hry ze své knihovny služby Steam s ostatními a získat větší kontrolu nad tím, co a kolik toho vaše děti hrají.

Steam Family Sharing již dříve umožňoval lidem využívat vaši knihovnu, ale přístup k ní jste mohli mít vždy jen se svým účtem. Nyní však může vaše hry hrát více osob současně, ačkoli existují omezení, takže nemůžeme hrát stejnou hru současně. Pokud chtějí účty patřící do jedné rodiny spustit stejnou hru, musí si ji všichni koupit zvlášť. Každý člen rodiny má samostatné uložení a úspěchy.

Účty patřící do rodiny jsou rozděleny do kategorií dospělých a dětí a pouze první z nich může rodinu spravovat. Dospělí mohou omezit, kolik toho děti hrají, a také dostávají zprávy o tom, kdy, kolik a co děti hrály. Dětské účty mohou odeslat požadavek, aby jim dospělý koupil položky v nákupním vozíku, který lze rychle vyřídit prostřednictvím mobilního telefonu a e-mailu.

Služba Steam Family má některá zajímavá omezení, například to, že dospělý může rodinu kdykoli opustit, ale v takovém případě se nemůže po dobu jednoho roku připojit k nové rodině nebo vytvořit novou rodinu. Pokud dospělý z rodiny někoho vyhodí, nemůže ho po dobu jednoho roku nahradit. A pokud je některý z členů rodiny přistižen při podvádění ve hře, budete z této hry vyloučeni také.

Nyní je k dispozici beta verze služby Steam Families a společnost Valve zde vysvětlila, jak ji používat. Podle společnosti je funkce určena pro rodiny, které tvoří šest nebo méně členů domácnosti. Je však možné, že se maximální počet členů nebo kritéria přístupu v průběhu beta verze změní. V současné době lze Steam Family používat pouze s účty ze stejné země.

Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal SZÁLER MARTIN z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře