19.3.2024

Stříbrnou příčku na turnaji MEVZA klubů ukořistil Prague Beach Team

V Bratislavě se 15. – 17. března 2024 odehrál turnaj MEVZA Beach Volleyball Club Championships. Na tuto klubovou akci se sjely týmy mužů a žen z Česka, Maďarska, Slovenska, Rakouska, Slovinska a Chorvatska, aby zabojovaly o turnajové vavříny. V této konkurenci dopadl z českých klubů nejlépe Prague Beach Team, který obsadil druhé místo a stal se tak neoficiálním vicemistrem střední Evropy mezi kluby.

Koncept klubového turnaje je trochu jiný, a tak je nasnadě si ho lehce představit. Ve skupinové části se v rámci utkání odehrají dvě utkání a za každé vítězství se počítají dva body, za prohru je bod. V play off se při shodě hraje zlatý set. Páry se mohou různě měnit.

Mužské části turnaje se účastnilo osm klubů, které se rozdělily do dvou skupin po čtyřech. Prague Beach Team byl nalosován do skupiny A, kde se postupně setkal s SD Ludus/SLO, KOP Vukovar/SLO, BVC Patronka/SVK. Střešovický klub nastoupil se svému prvnímu utkání proti slovenskému BVC Patronka. Utkání nakonec skončilo 1:1 (vítězství na body) po tom, co bratři Berčíkovi zvítězili 2:0 na sety a Ruml se Šťastným prohráli stejným poměrem. Druhé utkání proti KOP Vukovar vyšlo o poznání lépe a PBT zvítězilo 2:0 na zápasy.  Prohra 2:0 v posledním utkání základní skupiny proti SD Ludus nakonec odsunula PBT na třetí místo.

Ve skupině B se vedle ABCW/AUT a BVC Bratislava/SVK představili týmy Beach Punk a Beach Service. Beach Service se se ziskem devíti bodů nakonec umístil na druhém místě. Beach Punk po třech porážkách skončil čtvrtý.

Čtvrtfinálové dvojice se rozdělily podle umístění v základních skupinách a PBT tak nastoupil v bratrovražedném boji proti týmu Beach Service. Střešovický klub zvládl obě utkání lépe a postoupil do semifinále. Beach Punk Team v boji o semifinále vyzval vítěze skupiny A SD Ludus. Ani tady se českému týmu nepodařilo zvítězit a svou pouť turnajem zakončil porážkou 0:2 na zápasy.

Semifinálovým soupeřem Prague Beach Teamu byl SD Ludus. Kluci na Slovince narazili už ve skupině a tak mohli využít nabytých zkušeností. První zápas byl velice vyhrocený a po dvou infarktových koncovkách musel rozhodnout tiebreak. V něm byli Váša s Jendou úspěšnější a připsali první veledůležité vítězství. Dílo nakonec dokonali Šťastný a Ruml, kteří Slovince přehráli hladce ve dvou setech a posunuli svůj tým do finále.

V něm kluci narazili na rakouský ABCW. V prvním utkání Ruml se Šťastným nestačili na své soupeře a prohráli jasně 0:2 (9:21, 17:21). Berčíkovi pak dřeli, co to šlo, ale další tie break se jim ukořistit nepodařilo a po setech 18:21, 23:21 a 9:15 prohráli i oni. Nicméně druhé místo na neoficiálním mistrovství střední Evropy je krásným výsledkem.

Konečné pořadí mužů:

  1. Aloha Beachvolleyball Club Wörthersee (AUT)
  2. Prague Beach Team (CZE)
  3. SD Ludus (SLO)
  4. BVC Patronka (SVK)
  5. Beach Service club z.s. (CZE)
  6. Kop Vukovar (CRO)
  7. BVC Bratislava (SVK)
  8. Beach Punk Team z.s. (CZE)

Kompletní výsledky ZDE

V ženském turnaji se představily dva české týmy. Beach Academy Viktoria Brno byla nalosována do skupiny A, kde se postupně střetla s BVC Bratislava/SVK, BC Wien/AUT a EDRA/HUN. Brňanky nakonec vyhrály jen ve dvou utkáních z šesti a ve skupině obsadily třetí příčku.

Ve skupině B Beach Punk Team postupně vyzval Bergstrand Beachvolleyball/AUT, SD Ludus/SLO a BVC Patronka. Ani tady se ale Beach Punku nepodařilo zvítězit a po třech porážkách 0:2 na zápasy zakončil skupinu B čtvrtým místem.

Čtvrtfinále se našim týmům nepovedlo. Beach Punk nejprve prohrál s maďarskou EDRA a BAVB podlehlo slovinskému SD Ludus.

Konečné pořadí žen:

  1. EDRA (HUN)
  2. BVC Patronka (SVK)
  3. SD Ludus (SLO)
  4. Beachvolleyball Club Wien (AUT)
  5. Beach Academy Viktoria Brno (CZE)
  6. Bergstrand Beachvolleyball (AUT)
  7. BVC Bratislava (SVK)
  8. Beach Punk Team z.s. (CZE)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018