Logo regionálního portálu slavkovsko.cz

Regionální zpravodajství

PŘED 20 LETY: Veřejná prostranství jsou naší vizitkou. Jejich zněčišťování není problémem pouze Slavkova

Odbor životního prostředí MěÚ
středa 20.3.2024

Ilustrační foto
Autor: RegionálníPortály.cz

Je všeobecně známo, že kultura národa se pozná nejlépe podle úrovně toalet a úklidu veřejných prostranství. Ne všichni si však tento fakt uvědomujeme a právě tímto krátkým článkem chceme apelovat na všechny, kteří jakýmkoliv způsobem znečišťují veřejné prostranství v našem městě.

Jedním z velmi nepříjemných zdrojů znečisťování jsou psí exkrementy na náměstí, chodnících, ulicích, zelených plochách a dětských hřištích. Tento problém není problémem jenom našeho města, ale potýkají se s ním i v jiných městech. Způsobů, jako ho vyřešit, bylo již v minulosti navrhováno několik. Ovšem nejlevnější a rozhodně nejúčinnější, je sebrání „psího hovínka“ majitelem psa.

V civilizovaném světe, ke kterému se také řadíme, je toto povinnost. Pro majitele psa by neměl být problém, aby v případě vykonání potřeby svého pejska na veřejném prostranství, toto okamžitě sebral. Mít u sebe sáček, ubrousek nebo jiný papír, by mělo být v tomto případě samozřejmostí a pro toho, kdo má svého čtyřnohé ho přítele opravdu rád, ta nejmenší služba. Pokud si tuto skutečnost všichni uvědomíme a vezmeme k srdci, nebudeme muset po chodnících chodit se sklopenými hlavami, a potají spílat majitelům psů.

Současně chceme ještě upozornit, že volné pobíhání psa bez náhubku a vodítka je v rozporu s vyhláškou města č. 20 o veřejných prostranstvích a její porušení je stíháno jako přestupek proti veřejnému pořádku podle § 48 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích.

Závěrem tohoto článku žádáme všechny majitele psů, aby se nad tímto krátkým článkem zamysleli a naše město tak bude v nadcházejícím jarním období mnohem hezčí.

 

Článek byl převzat se souhlasem vydavatele ze Slavkovského zpravodaje 3/2004. Titulek je redakční.

 

O čem se psalo ve Slavkovském zpravodaji před 20 lety? Pravidelně vybíráme ty nejzajímavější články, které si v této rubrice připomeneme.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama