Pokles sexuálního zájmu může znamenat fraysexualitu

Pokud máte pocit, že jakmile se s někým intimně sblížíte a vztah se rozjíždí, váš sexuální zájem o něj mizí, ​​vězte, že v tom nejste sami. Ne, nemáte jen nějaké intimní problémy. Ve skutečnosti existuje termín pro někoho, kdo zažívá sexuální přitažlivost pouze před emocionálním spojením – a je to součást asexuálního spektra.

Označení pro tento typ sexuality se nazývá fraysexualita, patří k těm, kteří zažívají sexuální přitažlivost pouze tehdy, když jsou emocionálně spojeni se svým partnerem. 

Co je to fraysexualita?

Stručně řečeno, fraysexualita je, když někdo zažívá sexuální přitažlivost k někomu, pokud k němu nemá citové pouto. Fraysexuální lidé však mohou stále cítit romantickou přitažlivost, pokud mají citové pouto. To znamená, že fraysexualita může vypadat odlišně v závislosti na zkušenostech a perspektivě. 

A nedělá rozdíly mezi žádnou sexuální orientací nebo genderovou identitou – bez ohledu na to, kdo vás přitahuje, můžete se identifikovat jako fraysexuál. 

Jak poznám, že jsem fraysexuál?

Zaprvé, být člověkem je ze své podstaty plynulá cesta – je normální, že se vaše genderová identita, sexuální orientace nebo sexuální přitažlivost v průběhu času mění. Naše myšlenky a zkušenosti se neustále vyvíjejí, takže je logické, že se náš vztah k přitažlivosti může v průběhu času měnit.

Fraysexuální osoba si může všimnout, že jakmile jsou vztahy intimnější, ztratí sexuální přitažlivost. To neznamená, že své partnery nemilují nebo s nimi neplánují budoucnost – znamená to pouze, že je již sexuálně nepřitahují.

Pokud jste fraysexuál, můžete také zjistit, že pociťujete silnou sexuální přitažlivost k novým lidem. Fraysexuální lidé v dlouhodobých vztazích mohou přemýšlet, zda jsou asexuální, jakmile se vztah vyvine, a pak zjistí, že je sexuálně přitahuje osoba, kterou právě potkali.

Může mít fraysexuál dlouhodobý vztah?

Ano. Fraysexuální osoba může mít vážné vztahy. Musí však být schopna mluvit se svým partnerem o své sexuální přitažlivosti a o tom, co to znamená pro jejich vztah. Základem je opravdu to, že vše závisí na vaší situaci a zkušenostech a komunikace s partnerem je nutností. A protože intimita a sex nejsou jedno a totéž, je zcela možné mít zdravý, láskyplný vztah bez jakékoli sexuální přitažlivosti.

Člověk může hluboce milovat jinou osobou po celá desetiletí, aniž by s někým chtěl sex. Stejně tak je možné mít úžasný sexuální život, aniž byste chtěli romantický vztah.

Zdroj: www.orientation.fandom.com/wiki/Fraysexual, názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat