Dubnová Flóra je v prodeji!

Nová Flóra na zahradě je ode dneška na stáncích. Už jste si ulovili své vydání a stihli se začíst? Tady je malá ochutnávka:

Řešíte, čím šikovně zakrýt sousedův dům, aby zde vzniklo příjemné soukromí, a ještě se bylo na co dívat? Inspirujte se moderní zahradní realizací ateliéru Rock&Flower, kde se povedlo spojit bujnou zelenou stěnu s venkovní, „jahodovou“ sprchou.

Zajímá vás, jak proměnit roky zanedbávané jezírko v krásně osázený biotop? Zahradní architektka Lucie Peukertová pro dubnovou Flóru navrhla kompletní proměnu: od rekonstrukčních prací, přes potřebný řez vrb až po promyšlený výběr vodních rostlin.

Když se řekne pivoňky, představíte si květy růžové, bílé nebo červené? Nechte se provést plejádou moderních kultivarů, které vás okouzlí mnohem širší paletou odstínů! Těšit se můžete na květy lososově oranžové, fialové, a dokonce i žluté. Zahradní architektka Lucie Peukertová, která pivoňky pěstuje i na své zahradě, vám ochotně poradí, jak se mezi bohatým sortimentem zorientovat, s čím pivoňky kombinovat i jak je úspěšně přesazovat.

Proč bychom rašelinou měli šetřit, ačkoli se jedná o přírodní materiál? A čím ji nahradit, když má tolik jedinečných vlastností? Vše potřebné, včetně praktických návodů pro malé pěstitele, se dozvíte na stranách 34 až 36.

Lunární zahradničení zní poněkud mysticky, ale když Měsíc ovlivňuje mořskou vodu, proč by nemohl ovlivňovat rostliny? Pokud vás zajímá víc, nalistujte si v aktuální Flóře stranu 50.

Množení z oddělků, množení z listových řízků, množení dělením trsů… Pokud si chcete udělat pořádek v tom, jak kterou pokojovku správně množit a co si přitom ohlídat, odbornice Dagmar Cvrčková vám vše ráda vysvětlí. Na stranách 52-54 najdete podrobný přehled.

Vyplatilo by se vám mít na zahradě vlastní studnu? A pokud ano, jak neprohloupit při jejím budování? Velmi užitečné informace pro vás sepsala Barbora Topinková z České asociace hydrogeologů. Více se dočtete na straně 56.

Chcete si vyrobit krásnou přírodní vázu – třeba na tulipány? Floristka Dagmar Žáčková z ateliéru Nymfea vás naučí, jak proměnit starou sklenici od okurek na umělecké dílo.

Náš časopis si můžete zakoupit na www.casopisyknihy.cz nebo v elektronické podobě na www.digiport.cz.

Flora 04/24

Dubnová Flóra je v prodeji!