Vídeňská Alpha přerušila vysílání, v DAB+ ji má nahradit nové rádio

21. březen 2024

Digitální rozhlasový éter v rakouské metropoli čeká další programová změna. Po několika týdnech od přerušení vysílání mezinárodního programu Alpha Radio se na jeho programové pozici objevila informace, že „brzy“ dojde ke spuštění nové stanice Austrian Power Radio. Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho bratislavský čtenář.

Čtěte také

„Po několikatýdenním tichu na stanici *ALPHA*, která vysílala ve vídeňském City muxu II se opět hraje hudba, avšak doplňující textová informace uvádí, že danou pozici obsadí nové rádio Austrian Power. "Coming soon... AustrianPower-Radio auf diesem Kanal.",“ informoval naší redakci bratislavský čtenář, který je právě v dosahu zmíněné rakouské rozhlasové sítě operující na kanálu 11C. Bližší informace k novému programu zatím nejsou k dispozici.

Alpha, která na programové pozici vysílala doposud, se na svých webových stránkách charakterizuje jako mezinárodní rádio s programy v ruštině a němčině o umění, vaření, literatuře, historii, cestování, IT světě, dětech a řadě dalšího. Program byl k dispozici kromě online streamu výhradně na digitální pozemní platformě DAB+, a to od 1. června loňského roku. Na našem území je multiplex City MUX Wien II k dispozici například na jihu Čech a Moravy nebo Vysočině.

autor: lukpo
Spustit audio

Související