Když už manželství nelze zachránit

Když je čas opustit špatný vztah, pravděpodobně to poznáte. Pokud ale stále váháte, zeptejte se sami sebe, co je na vašem manželství ještě dobré a co ne. A hlavně, zda to dobré převažuje nad tím špatným.

Manželství může být požehnáním, ale také vám může zlomit srdce – zvláště pokud si myslíte, že jste na konci cesty. Neexistuje snadná cesta k rozchodu a je pro každého jiná. Jen vy víte, zda můžete nebo byste měli váš vztah zachránit. Existují však náznaky, které vám mohou pomoci rozhodnout se, kdy je čas na rozvod. 

Fyzické a psychické násilí

Vztah plný násilí musíte skončit. Násilí je naprosto nepřijatelné a nikdo si ho nezaslouží, ani by s ním neměl žít. Mějte na paměti, že ne vždy se jedná o fyzické násilí, ale může být emocionální nebo verbální. Pokud se ve svém manželství potýkáte s jakoukoli formou, je důležité vyhledat podporu. 

Nedostatek náklonnosti nebo intimity

Je přirozené, že vztah prochází z dlouhodobého hlediska různými změnami – a to i četností sexuální interakce. Pokud ale z vašeho vztahu sex nebo jiný způsob intimity vymizel úplně, mohlo by to být známkou problémů, které je nutné pro záchranu manželství vyřešit.   

Bigamie

Pokud vás partner celou dobu přesvědčuje, že vy jste jeho jediná rodina, ale pak zjistíte, že tomu tak není – podvedl vás. Kromě toho je bigamie nezákonná.

Kriminální chování

Zjištění, že váš partner má kriminální minulost, může být obtížné překonat, zvláště pokud je zločin velmi závažný. Nejenže máte pocit narušené důvěry, ale můžete se ptát, jestli znáte svého partnera tak dobře, jak jste si mysleli

Neustálá kritika

Partner si neodpustí příležitost, aby vás zkritizoval? To by mohlo být špatné pro vaše zdraví. Kromě toho je kritika také jedním ze čtyř hlavních znaků předpovídající konec manželství.

Neléčená závislost

Může být nesmírně obtížné žít ve vztahu s někým, kdo svou závislost neléčí – nebo ji přímo popírá. Závislost může také přispívat ke ztrátě zaměstnání, a tedy mít dopad na finance, nebo být důvodem většiny hádek mezi partnery.

Změna priorit

Pokud jste se s partnerem dříve shodli na velkých životních rozhodnutích, jako je mít děti a kde bydlet, ale nyní jeden z vás změnil názor, možná jste ve slepé uličce. Jestli vaše cíle a názory na život již nejsou v souladu, možná je to důvod k rozpadu manželství.

Nevěra

I když je nevěra vždy narušením důvěry ve vztahu, nemusí být nutně důvodem k rozvodu. Některá manželství mohou nevěru přežít. Zda to bude i to vaše, závisí na okolnostech nevěry a přítomnosti dalších faktorů. 

Finanční problémy

Možná, že váš partner přinesl do vztahu značné dluhy a nemluvil o tom přímo, nesnaží se udržet si práci nebo neustále utrácí. Nebo vás potkala velká finanční ztráta nebo neočekávané náklady na zdravotní péči. Bez ohledu na zdroj mohou finanční starosti způsobit vážný konflikt v manželství.

Neschopnost kompromisu

Kompromis je pro zdravý vztah nezbytný. Pokud je vaše manželství zcela jednostranné a váš partner se ani nesnaží s vámi setkat uprostřed (nebo to odmítá), můžete být v toxickém vztahu.

Nedostatek empatie nebo lítosti

Partner, který se neomlouvá, nenese odpovědnost za své chyby nebo se nesnaží pochopit, co cítíte, může být velmi frustrující. Můžete mít pocit, že do partnerství vždy dáváte víc a že na vaše potřeby se nikdy nikdo neohlíží. I to je důvod k ukončení manželství.

Zdroj: názory autora

 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat