Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

OBRAZEM: Třebíč zahájí na začátku dubna rekonstrukci zimního stadionu. Čekají ho obrovské změny

město Třebíč
pátek 22.3.2024



V úterý 19. března podepsali zástupci sdružení firem PKS stavby a GEOSAN smlouvu o dílo na rekonstrukci zimního stadionu.

Za město podepisoval smlouvu o 463 stranách starosta Pavel Pacal, za PKS stavby předseda představenstva Petr Pejchal a ředitel společnosti Jaroslav Kladiva, za GEOSAN GROUP předseda představenstva Luděk Kostka a člen představenstva Ivan Havel.

Kromě obchodních podmínek, které jsou uvedeny na šestadvaceti stranách je zásadním obsahem smlouvy položkový soupis prací a dodávek, který má 437 stránek.

Zhotovitel, město i vedení klubu se sejdou na koordinační schůzce ještě ve čtvrtek 21. března. Samotná rekonstrukce stadionu začne 2. dubna, dokončení je plánováno v lednu roku 2026.

Hokej je ve městě i v celém regionu velmi populární sport a náš zimák je využíván na maximum. Jenom samotná projektová příprava trvala 4 roky, pak nás trochu zbrzdily finanční podmínky. Teď stavba začíná a my se můžeme těšit na nový, důstojný a moderní stadion,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Rekonstrukce zahrnuje výměnu obvodového pláště budovy, nové sociální zázemí, šatny, technologické zařízení stadionu, rekonstrukci hlediště i ledové plochy i nové občerstvení. Kapacita stadionu bude 2 400 míst k sezení.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama