Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sezona nic moc, ale byly tam i pozitivní věci pro tu další, říká Fernstädtová

Až na senzační stříbro z mixu na únorovém Světovém poháru v Altenbergu s bratrancem Timonem Drahoňovským se Anně Fernstädtové se právě skončená sezona moc nepovedla. Ve Světovém poháru byla jednadvacátá, nejhorší v kariéře. Vidí ale i klady. Česká skeletonistka se například už sžila s cukrovkou, o níž ví druhou sezonu. A v nahrávce pro média označila za pozitivní konec sezony sedmnácté místo ve čtvrtečním závodu v americkém Lake Placid.

Je nám líto, video expirovalo.
První jízda Anny Fernstädtové v Lake Placid

"Cukrovka mě omezuje, bohužel neodpadne. Už jsem to zvládla celkově lépe než loňskou sezonu. Do některých jízd jsem ale nešla s moc dobrým pocitem," přiznala bývalá juniorská mistryně světa, jež si motiv své nemoci dala před sezonou na helmu.

V Lake Placid byla sedmadvacetiletá česká reprezentantka po prvním kole na 22. pozici, ve druhé zajela patnáctý čas. "S druhou jízdou jsem spokojená. První mi moc nevyšla, už jsem byla hodně unavená, bylo to vidět na startech. To je škoda. Byl to pozitivní konec sezony," řekla rodačka z Prahy.

Nejvýše byla dosud Fernstädtová v konečném pořadí Světového poháru v sezoně 2020/21, kdy byla pátá. Pak byla ještě čtyřikrát v nejlepší desítce a před rokem skončila celkově sedmá.

"Moc dobrá sezona to pro mě nebyla, ale byly i dobré věci: Altenberg – stříbro, to byl krásný závod. I nějaké jízdy byly dobré, osobák na startu. Vezmu si do další sezony nějaké pozitivní věci, na jiných musím pracovat, jinak se to nezlepší," ví skeletonistka.

V Americe nyní zůstane a dá si tu dovolenou až do května, pak začne trénovat v Šumperku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články