Červnová konference Digimedia 2024 bude řešit i boj DAB+ operátorů o zákazníky

22. březen 2024

13. června se bude konat 19. ročník konference Digimedia 2024 o médiích a digitalizaci, která přivítá nevýznamnější zástupce soukromých i veřejnoprávních médií, poskytovatelů digitálních služeb i státní správy. Konference se pochopitelně nevyhne ani nejočekávanější události letošního roku z pohledu rozhlasové digitalizaci – budování DAB+ multiplexů pro komerční rádia.

Čtěte také

Velmi sledovaný letos bude i třetí blok konference, tradičně zaměřený na digitální rozhlasové vysílání. Právě letos jsme se totiž dočkali přidělení kmitočtů pro digitální sítě DAB+ určené komerčním rádiím, takže tentokrát už nepůjde o žádnou akademickou debatu. Účastníci konference se dozví, jak je ČTÚ spokojen s výsledkem aukce kmitočtů pro DAB+. Očekával vydražení všech 29 sítí a konečný výnos téměř 80 milionů korun?

Je reálné spustit a zaplnit všechny digitální sítě rádii? A nebudou si velká komerční rádia vysíláním v DAB+ kanibalizovat FM vysílání? Dostanou se totiž do schizofrenní situace, kdy na jedné straně chtějí dlouhodobě zachovat FM, ale v DAB+ nechtějí mít nízký zásah. Přitom digitální rozhlasový přijímač má 17 procent českých domácností. Co s tím? Programovým ředitelem konference je dlouholetý oborový novinář a PR manažer Jan Potůček.

autor: lukpo
Spustit audio

Související