Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Soutěž

Proběhl 13. ročník soutěže Show-off v prezentačních dovednostech

Ve středu 20. března se na Fakultě humanitních studií (FHS) uskutečnil 13. ročník soutěže v prezentačních dovednostech v anglickém jazyce. Soutěž Show-off, pořádaná Centrem jazykového vzdělávání, přilákala nejen studenty Univerzity Tomáše Bati, ale i nadané studenty středních škol z celého Zlínského kraje.

Tento rok soutěž představila řadu atraktivních témat, mezi něž patřily Etika v reálných životních situacích, Nové pojetí přistěhovalectví, Způsoby udržování duševního zdraví, Umělá inteligence a Bezpečnost na univerzitách. Soutěž se dlouhodobě těší velké oblibě nejen mezi studujícími Univerzity Tomáše Bati, ale i mezi zahraničními studenty a studentkami, kterých se letos přihlásil rekordní počet a kteří rádi využili příležitost seznámit se s ostatními a ukázat svůj talent i zkušenosti.

V porotě zasedli jak akademici, tak studenti a partneři soutěže, včetně firem jako P.A.R.K Cambridge, ExxonMobil, Nestlé, Oxalis, SPUR, Notino a BENNON. Díky partnerům výherci nezískali jen stipendia a merch UTB, ale i hodnotné ceny, jako jsou například poukazy na jazykové zkoušky nebo vouchery. „Ráda bych poděkovala všem stálým i novým partnerům, kteří se podíleli na soutěži a bez kterých bychom nevytvořili tak skvělou atmosféru i pohoštění pro soutěžící,“ sdělila organizátorka a garantka celé akce Jana Semotamová z FHS.

Barvy FHS hájil tentokrát v soutěži student 1. ročníku Anglického jazyka pro manažerskou praxi Denis Kováč, který zvolil téma duševního zdraví a se svou prezentací v soutěži zvítězil. Na druhém místě se umístil Adam Srnec z Centra polymerních systémů (CPS) a třetí místo obsadila Kateřina Čtvrtečková z Fakulty multimediálních komunikací (FMK), která prozradila, co ji vedlo k účasti na soutěži a jak ji hodnotí: „Loni mi psala učitelka angličtiny asi den před termínem odevzdání prezentace, jestli se nechci přihlásit. To bylo pro mě narychlo, letos jsem ale výzvu do soutěže zaregistrovala mnohem dříve a řekla jsem si, že to zkusím. Je to hodně jiné, než jsem čekala, ale bavilo mě to.“

Soutěž Show-off byla nejen pro Kateřinu skvělou zkušeností a příležitostí, jak se ukázat a změřit své síly, ale také zdrojem zpětné vazby a inspirace. „Myslím si, že je to skvělá zkušenost a hlavně je to místo, kde vás hodnotí někdo jiný než váš učitel angličtiny, což si myslím, že je hodně dobrá zkušenost.“

A kdo jsou ti nejúspěšnější z obou kategorií?

Střední školy

  1. Ayla Marková | SŠ Kostka Vsetín
  2. Jan Novotný | Gymnázium FP Valašské Meziříčí
  3. Kateřina Richterová | Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm

Cena firmy BENNON

  • David Prachař | SPŠOA Uherský Brod

Univerzita Tomáše Bati

  1. Denis Kovačič | FHS
  2. Adam Srnec | CPS
  3. Kateřina Čtvrtečková | FMK

Cena firmy BENNON

  • Tereza Sedláčková FMK

Gratulujeme! A těšíme se na další ročník. 🎙️

Fakulty a součásti

Zavřít