Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Adamczyková, Choura a Houser se kvalifikovali do posledního závodu SP ve snowboardcrossu

Eva Adamczyková postoupila bez problémů do sobotního závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v Mont-Sainte-Anne. Úřadující mistryně světa obsadila v kvalifikaci třetí místo. Mezi muži se v Kanadě do vyřazovacích bojů dostali Kryštof Choura a Radek Houser.

Eva Adamczyková
zdroj: Czech Ski and Snowboard autor: Bosa

Adamczyková se kvalifikovala do čtvrtfinálového programu hned z první jízdy. Rychlejší než olympijská vítězka ze Soči v ní byly jen Francouzky Lea Castaová a Chloe Trespeuchová.

"Super, jsem hrozně ráda, trať mě tady baví. Hnedka první jízda v tréninku byla super. I když jsem nějaké věci přehlédla, nevyšly mi, tak mě to hrozně bavilo," uvedla Adamczyková.

"Akorát se pak od prvních jízd v tréninku zvedl vítr. Bylo dost znát, jestli člověku foukne pro, nebo proti. Dneska to byla trochu loterie, ale za mě super," dodala.

V první jízdě uspěl i Choura, který obsadil 17. místo. Ve druhé se mezi postupující zařadil na 26. příčce i Houser.

Jan Kubičík na 34. pozici se do závodní sestavy těsně nevešel, jeho výkon podle trenéra Marka Jelínka ovlivnil těžký pád v tréninku.

"Trať je poměrně technicky náročná, obzvlášť startovní sekce, kde se hodně padalo, protože rozdíl mezi skvělým projetím a projetím, které znamená pád, je minimální. Doufejme, že zítra bude vše vycházet," řekl Jelínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články