Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Běžkaři bojují s nepřízní počasí, na Mísečkách přesto odjedou mistrovství republiky

Přes nedostatek sněhu se na Horních Mísečkách na závěr sezony podařilo uspořádat mistrovství republiky v běhu na lyžích. Úvodní intervalové sprinty vyhrály české jedničky Michal Novák a Kateřina Janatová.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžkaři končí sezonu domácím šampionátem na Mísečkách

Díky jarnímu termínu se republikového šampionátu může účastnit téměř kompletní česká špička. Lyžování na dvouapůlkilometrovém okruhu s mokrým sněhem ale vrcholným výkonům nepřálo.

V letošní nadprůměrně teplé sezoně se ovšem potíže nevyhnuly ani závodům na světové úrovni. "Ve Světovém poháru bývají podmínky standardně velice dobré. Ale při posledních závodech ve Skandinávii bylo už prakticky jaro a podmínky byly taky těžké," uvedl Novák.

Byla to navíc první sezona s bezfluorovými vosky. "Myslím, že je dobře, že se nesmí používat fluor. Je to i první krok k tomu, abychom o planetu víc pečovali. Sníh už prostě není a normálně tady býval," připustila Janatová.

Přes nepříznivé počasí se u nás odjely všechny důležité závody včetně těch pro děti a mládež. "Jsem moc rád, že zatím o běžecké lyžování stále zájem je a dětí je dost. Doufám, že i do dalších sezon se to nezmění a děti budou mít zájem dál lyžovat," uzavřel sportovní ředitel úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů Štěpán Kaliba.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články