Rusko pod palbou ukrajinských dronů, hoří rafinerie. Belgorodská správa hlásí mrtvého

Požár ropného skladu v Kurské oblasti na hranicích Ruska s Ukrajinou po únorovém útoku dronu

Ukrajinský útok drony na ruskou Belgorodskou oblast si podle zdejšího gubernátora Vjačeslava Gladkova vyžádal jeden život a dva zraněné. Agentura TASS také napsala, že ruské síly v noci na sobotu nad několika oblastmi zničily 12 ukrajinských dronů. Ruskojazyčný server BBC zase uvedl, že v Samarské oblasti hoří po útoku bezpilotního letounu rafinerie.

Drony se podle ruského ministerstva obrany podařilo zničit nad Brjanskou, Voroněžskou, Saratovskou a Belgorodskou oblastí. Podrobnosti o útoku, který si vyžádal mrtvého a zraněné, zatím nejsou k dispozici.

ČTĚTE TAKÉ: Střelba v Moskvě není naše práce, tvrdí Kyjev. Zapojení odmítli i ruští dobrovolníci

V rafinerii v Samarské oblasti, která se specializuje na výrobu motorového paliva, útok sice způsobil požár, ale nevyžádal si podle místních úřadů žádné zraněné.

Ukrajina na ruská ropná zařízení v poslední době útočí stále častěji navzdory tomu, že Washington podle listu Financial Times požádal Kyjev, aby s tím přestal, protože se obává, že by útoky mohly vést ke zvýšení světových cen ropy a také vyprovokovat Moskvu k odvetným akcím.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V ruské metropoli měl útočit Islámský stát. Teroristé vydali prohlášení na internetu

Tagy:
válka útok dron Ukrajina palivo Rusko rafinerie ruská invaze na Ukrajinu Samarská oblast Vjačeslav Vladimirovič Gladkov Belgorodská oblast