Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Závod týmů v letech na lyžích v Planici ovládli Rakušané, 2. kolo bylo zrušeno

Rakouští skokani na lyžích vyhráli na finále Světového poháru v Planici závod družstev v letech, který byl kvůli počasí zkrácen na jedno kolo. Pořadatelé start druhého kola několikrát odložili, vzhledem k neustále sílícímu větru se ale nakonec rozhodli poslední týmovou soutěž sezony předčasně ukončit.

Je nám líto, video expirovalo.
SP Slovinsko

Druhé místo na mamutím můstku Letalnica obsadilo za rakouským kvartetem Stefan Kraft, Daniel Huber, Michael Hayböck a Daniel Tschofenig domácí Slovinsko. Třetí skončilo Norsko.

Soutěž opět poznamenala řada pádů. Doskok neustáli domácí mistr světa z velkého můstku Timi Zajc, Američan Decker Dean a Giovanni Bresadola. Po karambolu italského reprezentanta byl závod přerušen na zhruba deset minut, během nichž zdravotníci ležícího skokana ošetřovali. Podle prvních informací si přetrhl vazy v koleně.

Stejné zranění utrpěl už ve čtvrteční kvalifikaci Fin Eetu Nousiainen. Čeští reprezentanti v Planici nestartují.

SP v letech na lyžích v Planici (Slovinsko) – družstva:

1. Rakousko (Tschofenig, Hayböck, Kraft, Huber) 803,8 b., 2. Slovinsko (Kos, D. Prevc, Zajc, P. Prevc) 793,3, 3. Norsko (Johansson, Östvold, Lindvik, Forfang) 770,6, 4. Japonsko 759,1, 5. Polsko 735,5, 6. Německo 726,6.

Závod byl kvůli větru ukončen po prvním kole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články