Monarchie princeznu Kate potřebuje. Její diagnóza přepisuje příběh uplynulých týdnů, připomíná BBC

Na lavičce v parku ve svetru a džínách vyslala dojemné poselství o své rakovině, které ji spojuje s mnoha rodinami, jež čelily podobným okamžikům. Video princezny z Walesu, které je svým způsobem bezprecedentní, je dojemnou připomínkou toho, jak moc monarchie princeznu Kate potřebuje, napsal v sobotu server BBC News.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princ William a princezna Kate při návštěvě jihokorejského prezidenta v listopadu 2023

Princ William a princezna Kate při návštěvě jihokorejského prezidenta v listopadu 2023 | Foto: Chris Jackson | Zdroj: Reuters

Na královské scéně Kate opravdu chybí a palác proto nepochybně doufá, že posun k větší otevřenosti ohledně jejího zdraví bude bodem, kdy ustanou spekulace, upozorňuje server.

Konspirační teorie o pobytu Kate byly živeny informačním vakuem, ale nyní je k dispozici mnohem jasnější popis toho, co se stalo od její lednové operace. Výbuch fám byl pro Catherine a prince Williama krušným obdobím – a odhalení její rakoviny přepisuje to, co se v posledních týdnech stalo.

Chemoterapii Kate začala koncem února, a nyní je zřejmé, že odhalení rakoviny bylo důvodem, proč se princ William na poslední chvíli nezúčastnil zádušní mše za svého kmotra.

Další momenty zběsilých spekulací na sociálních sítích – upravená fotografie ze Dne matek a video páru na nákupech s tvrzením o dvojnici – přišly až poté, co Catherine podstoupila chemoterapii. Palác nyní vyzývá k zachování soukromí a chce udělat tlustou čáru za mediální bouří posledních týdnů.

Budoucnost královské rodiny

Zdá se, že je to už velmi dávno, co se mluvilo o potřebě zeštíhlení monarchie. Vzhledem k tomu, že léčbu rakoviny podstupuje i král Karel, to znamená, že řady seniorních členů královské rodiny jsou nyní velmi ztenčené.

Konec spekulací. Princezna Kate oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Číst článek

Neočekává se, že by se Catherine a princ William objevili s královskou rodinou na Velikonoční neděli, a ani princeznu nečeká žádný brzký návrat k oficiálním povinnostem. A příští týden na Zelený čtvrtek, který je pevnou součástí královského kalendáře, bude královna Camilla zastupovat krále Karla. Ta v posledních měsících vede královskou rodinu a stále častěji sama podniká cesty, které by dříve příslušely jejímu manželovi.

Kdo se zúčastní červnové vojenské přehlídky u příležitosti oslav narozenin britského panovníka, to se bude teprve rozhodovat. A mezinárodní cesty se rovněž zdají v nedohlednu. Princ William pokračuje ve svých projektech, ale pravděpodobně omezí cesty ve snaze zůstat blízko domova a chránit si jakýsi normální rodinný život.

Toto video však připomíná, proč bude královská rodina chtít, aby se Kate zotavila a vrátila na veřejnost. V nahrávce na lavičce s jarními květinami v pozadí je odzbrojující přímočarost. Podala střízlivé poselství, ale s pozitivním očekáváním, že se brzy uzdraví a zotaví.

Jak Kate sama řekla, myslí také na mnoho rodin, které rakovina zasáhla. Tyto rodiny jistě vědí, že zjištění, že někdo blízký má rakovinu, vás donutí zastavit se, zamyslet se a dát si do souvislosti další věci. „Pro všechny, kteří čelí této nemoci, ať už v jakékoli podobě, prosím, neztrácejte víru ani naději,“ řekla Catherine. „Nejste na to sami,“ dodala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme