Prostreno.cz

Jablečný ocet s kurkumou pijte každé ráno

Jablečný ocet má doma snad každý, stejně jako aromatickou kurkumu. Obě tyto položky mají příznivé účinky na zdraví. Co se stane, když je smícháte dohromady a začnete užívat každé ráno? Tyhle zdravotní a kosmetické účinky prostě budete chtít!

Jakmile jablečný ocet a kurkumu zkombinujete a vypijete na lačný žaludek, síla a účinnost těchto dvou položek získá na intenzitě hned na několika frontách. V čem uvedený nápoj nikdo nepředčí?

Pomáhá spravovat váhu

S přírodní a dynamickou směsí tenčí pas není daleko. Jablečný ocet může ovládat hlad a stimulovat metabolismus, kurkuma zase má schopnost spalovat tuky (1), čímž podporuje cestu hubnutí. Plavková sezono, těš se!

Pečuje o trávení

Problémy s trávením? Řešení existuje. Trávicí schopnosti jablečného octa a kurkumy pomáhají zmírnit nepohodlí při nadýmání a plynatosti. Užívání tohoto nápoje na lačný žaludek tak oživuje trávicí systém, každý doušek je navíc užitečný při optimální absorpci živin.

Má protizánětlivé vlastnosti

Kurkuma, konkrétně její účinná látka kurkumin, je známá pro své protizánětlivé vlastnosti (2). Naproti tomu jablečný ocet má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Spojte je, vytvoříte vynikající nápoj, který působí proti zánětu v těle.

Posiluje imunitu

Pomocí směsi vytvoříte obranný mechanismus svého těla. Jablečný ocet, plný užitečných bakterií, a kurkuma, obohacená o antioxidanty, synergicky posilují imunitní systém. Pravidelný příjem tohoto magického nápoje tak zvyšuje odolnost těla vůči napadení viry a patogeny.

Detoxikuje

První i druhý jmenovaný zázrak vykazuje detoxikační schopnosti, napomáhá lepší funkci jater a vylučuje toxiny z organismu. Už žádná káva, ale „octokurkum“!

Stabilizuje hladinu cukru v krvi

Kombinace jablečného octa a kurkumy funguje jako regulátor hladiny cukru v krvi. Jablečný ocet zlepšuje citlivost na inzulín a zlaté koření efekt ještě násobí.

Podporuje zdraví kůže

Akné, ekzém nebo psoriáza. Díky, už ne. Jablečný ocet i kurkuma se svými protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi jsou spojenci v boji proti kožním problémům a jednoznačně přispívají ke zdravější a zářivější pokožce. Zahájíte s nimi ranní rutinu plnou magie? Tak na zdraví.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8775659/, (2) www.coursesidekick.com/health-science/3999351, www.thehealthsite.com/fitness/apple-cider-vinegar-with-turmeric-on-empty-stomach-7-health-benefits-of-this-magical-weight-loss-morning-drink-1063949/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat