Slavnosti mandloní v sobotu odnesl vítr! Mrzelo to i Anetu Langerovou

Aneta Langerová

Autor: Pavel Krejčí

24. března 2024 10:23

Počasí umí být nevyzpytatelné, o čemž jsem se v sobotu přesvědčili také organizátoři Slavností mandloní a vína v Hustopečích na jižní Moravě. Zaúřadoval totiž silný vítr, který "odfoukl" i koncert známé hudební hvězdy. 

Meteorologové sice nevarovali prostřednictvím výstrahy, ale přesto v sobotu na řadě míst foukal silný vítr. Bohužel, jedním z nich byly Hustopeče, kde tak pořadatelé populární akce dospěli k nepopulárnímu rozhodnutí. 

"Přátelé, moc nás to mrzí, ale kvůli poryvům větru letošní slavnosti musíme předčasně ukončit.   Nechceme nikoho z vás ohrozit. Věříme, že jste si dosud celý den užili a že se bezpečně vrátíte domů," uvedlo město v průběhu na soboty. Posléze potvrdilo i zrušení koncertů, včetně vystoupení Anety Langerové. "Mrzí nás to, těšili jsme se na vás," vzkázala zpěvačka prostřednictvím instagramu.

Některým lidem se zřejmě rozhodnutí o konci akce nelíbilo. "Chápeme všechna rozhořčení a zklamání z předčasně ukončeného programu Slavností mandloní a vína. Věřte, že vaše bezpečí je pro nás na prvním místě a konečné rozhodnutí bylo velmi těžké, protože přípravy slavností jsou velmi náročné. Žádný pořadatel by si nepřál, aby jeho akce takhle skončila. Počasí ale neovlivníme," napsalo město na facebooku.

Za třináctiletou historii akce se něco takového stalo poprvé. Hustopeče dodaly, že do konce příštího týdne vyjde oficiální prohlášení včetně informací o možnostech vrácení vstupného.

Témata: Aneta Langerová Jihomoravský kraj