Skopeček: Strašili jste sociálním rozvratem, ten nenastal. Jen se chvástáte, reagoval Hrnčíř

Poslanci Jan Skopeček a Jan Hrnčíř v Partii Terezie Tománkové

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ (12)

Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) vidí vývoj inflace pro letošní rok pozitivně. V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS uvedl, že lidem porostou reálné příjmy a s chudnutím je konec. S tím ale ostře nesouhlasí Jan Hrnčíř z SPD. Podle něj se vláda pouze chvástá a přitom je země ve špatné kondici a v recesi.

Ekonomický expert strany ODS Jan Skopeček řekl, že si domácnosti letos polepší. Prudkou inflaci se totiž podařilo zkrotit a očekává se větší spotřeba. „Z čísel vidíme, že spotřeba domácností poroste. I díky tomu, že vláda přijala spoustu sociálních opatření, jsme ekonomickou situaci zvládli,“ řekl Skopeček v Partii na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Korčok exkluzivně: Jsem vysvlečen donaha. Slovensko ztratilo dech, stagnujeme a mladí utíkají

Zároveň ale vyčetl svému protivníkovi v debatě, že se podílel na strašení. „Neustále jste tu mluvili o tom, že nastane sociální rozvrat. Nic takového ale nenastalo a lidé to zvládli. Vy jste strašili, že firmy budou krachovat. I když se jim může dařit lépe, tak k řetězovému bankrotu nedošlo,“ řekl Skopeček.

Hrnčíř na to reagoval tím, že lidé se skutečně dobře nemají. „Rozhodně jsme nikoho nestrašili. V minulém roce ale ukončilo činnost 273 tisíc podnikatelů. To je nejvíce v historii České republiky. Pan Skopeček také možná neví, že jsme v recesi a jsme jedinou ekonomikou v Evropské unii, která se nedokázala vrátit na předchozí úroveň,“ řekl Hrnčíř.

Politik hnutí SPD na Skopečka také zaútočil tím, že současnou situaci zlehčuje. „Dopady ještě budou negativní a ekonomika na tom není dobře. Vy se tady chvástáte, že jsme to dobře zvládli. Je to ale naopak,“ dodal Hrnčíř.

Vůči slovům Hrnčíře se ale Skopeček ohradil. Místopředseda Sněmovny totiž netvrdí, že se lidé mají v současné době skvěle. „Já říkám, že by to mohlo být lepší. Váš pesimismus a malování čerta na zeď je snaha vytřískat z tohoto tématu politické body. Chcete se z toho vylhat. Například moc dobře víte, že drtivá většina těch ukončených živností byla pouze formální. Není tedy pravda, že by skončilo 273 tisíc podnikatelů se svou činností. Dobře to víte a přesto to zneužíváte,“ řekl Skopeček.

Tagy:
Slovensko Jan Skopeček ODS Evropská unie Česko Svoboda a přímá demokracie Jan Hrnčíř