Vděk i zdvořilé varování. Princezna Kate poděkovala za podporu i soukromí

Po oznámení, že má britská princezna Kate rakovinu, se ve světě strhla vlna podpory vůči královskému páru. Brzké uzdravení Kate přáli nejen členové královské rodiny, ale i mnohé celebrity a političtí představitelé z celého světa. Kensingtonský palác nyní oznámil, že jsou princ a princezna z Walesu za všechny zprávy vděční. „Zároveň tím říkají, že chtějí soukromí,“ upozorňuje BBC.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princezna Kate v listopadu 2023

Princezna Kate v listopadu 2023 | Zdroj: Reuters

Princ a princezna z Walesu jsou „nesmírně dojati laskavými vzkazy“, které obdrželi v souvislosti s diagnózou rakoviny princezny Kate. V sobotním prohlášení pro BBC to uvedl Kensingtonský palác. Stojí v něm také, že jsou „vděční“ za to, že veřejnost pochopila jejich žádost o soukromí.

Monarchie princeznu Kate potřebuje. Její diagnóza přepisuje příběh uplynulých týdnů, připomíná BBC

Číst článek

Podle královského zpravodaje BBC Daniela Relpha je toto na nějakou dobu tím posledním, co veřejnost uslyší od královského páru. „Tato zpráva je poděkováním i zdvořilým varováním. Manželé v ní říkají, že už zveřejnili vše z princezniny diagnózy, co bylo určeno veřejnosti, a nyní si přejí být ponecháni na pokoji,“ upozorňuje Relph.

Kvůli nepřítomnosti Kate na veřejnosti se v posledních týdnech začaly rojit spekulace, co se s princeznou stalo. Ty přiživila i kauza, kdy přední světové zpravodajské agentury stáhly její fotografii, kvůli podezření z manipulace.

I proto koncem března Kensingtonský palác zveřejnil videovzkaz, kde princezna oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii. V něm zdůraznila, že potřebovala čas nejen k zotavení, ale i k vysvětlení celé situace svým třem dětem, které má s následníkem trůnu princem Williamem.

Právě jejich dětem nyní začaly velikonoční prázdniny, které budou trvat až do sedmnáctého dubna. BBC neočekává, že by během nich královská rodina učinila jakákoliv veřejná vystoupení. A to ani během mše k Velikonoční neděli v katedrále svatého Jiří v britském Windsoru. Kensingtonský palác už dříve oznámil, že se ho princ William, ani princezna Kate nezúčastní.

hof Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme