Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sezonní vítězná tečka Adamczykové v malém finále, Grondin podtrhl zisk glóbu double triumfem

Eva Adamczyková uzavřela sezonu Světového poháru dvojitým triumfem v malém finále. Naopak Radek Houser své sobotní kariérní maximum nenapodobil. V závěrečném závodě v kanadském Mont St. Anne nepostoupil ani do čtvrtfinále, Kryštof Choura osmifinále vůbec nedojel. Domácí vítězný double oslavil držitel křišťálového glóbu Eliot Grondin.

Poslední závod sezony vyhrála Britka Charlotte Bankesová. V celkovém hodnocení seriálu byla nejlepší Francouzka Chloé Trespeuchová. Adamczyková počtvrté za sebou nedosáhla na medaili.

Úřadující mistryně světa hladce vyhrála čtvrtfinále a dlouho sahala po postupu také v semifinále, jenže po závěrečném skoku se v cílové rovince propadla na třetí příčku těsně za Australanku Josie Baffovou a Trespeuchovou.

Olympijská vítězka ze Soči 2014 tak znovu jela malé finále. Potřetí z posledních čtyř závodů ho vyhrála. Tentokrát se do čela dostala v první klopené zatáčce. Dotírající Francouzka Julia Pereiraová de Sousa Mabileauová pak upadla a zpomalila i další soupeřky, takže si česká reprezentantka bez problémů dojela pro celkovou pátou příčku.

Stejná pozice jí patří i v konečném pořadí SP za sezonu, jejíž úvod vynechala kvůli účasti v taneční soutěži. Křišťálový glóbus poprvé získala Trespeuchová, které k tomu stačilo dnešní čtvrté místo. Před ní vedle vítězné Bankesové dojely ještě Italka Michela Moioliová a Australanka Baffová.

Do osmifinále závodu mužů se z předkola probojovali Houser a Kryštof Choura, ale pro oba bylo první kolo konečnou. Celkový triumf v seriálu potvrdil dalším vítězstvím na domácí půdě Kanaďan Eliot Grondin. Stejně jako v sobotu byl za ním druhý Australan Cameron Bolton. Třetí příčku tentokrát obsadil Němec Leon Ulbricht.

Nejlepším českým mužem v celkovém hodnocení Světového poháru byl šestadvacátý Choura.

SP ve snowboardcrossu v Mont-Sainte-Anne (Kanada):

Muži: 1. Grondin (Kan,), 2. Bolton (Austr.), 3. Ulbricht (Něm.), 4. Vedder (USA), ...22. Choura, 27. Houser, 36. Kubičík (všichni ČR).

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Grondin 952, 2. Hämmerle (Rak.) 604, 3. Bolton 552, ...26. Choura 138, 28. Houser 131, 37. Kubičík 56.

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Moioliová (It.), 3. Baffová (Austr.), 4. Trespeuchová (Fr.), 5. Adamczyková (ČR).

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Trespeuchová 792, 2. Bankesová 757, 3. Moioliová 704, ...5. Adamczyková 573, 38. Hrůšová (ČR) 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články