V Krkonoších ve Š. Mlýně, Peci a na Č. hoře o víkendu lyžovalo zhruba 3000 lidí

foto Ilustrační foto - Lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších, 15. února 2024, Trutnovsko. PC

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - V Krkonoších se dál lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře u Janských Lázní. O víkendu střediska navštívilo asi 3000 lyžařů. Celkem areály lyžařům nabízejí 13 kilometrů sjezdových tratí s deseti až 60 centimetry sněhu. V noci na dnešek přišlo do hor mrazivé počasí s drobným sněžením. Provoz by střediska chtěla udržet až do Velikonoc. ČTK to dnes zjistila u provozovatelů areálů.

Do středisek SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou o víkendu dorazilo na výlet, sjezdovky nebo běžky kolem 2000 lidí. "Vrátilo se chladné počasí. Ve východních Krkonoších by mělo vydržet i v následujících dnech," řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Ve SkiResortu mají lyžaři k dispozici přes devět kilometrů sjezdovek. "Lepší podmínky jsou v Peci pod Sněžkou, kde je nyní otevřeno přes sedm kilometrů sjezdovek a na nich od 20 do 60 centimetrů sněhu. Lyžuje se na Javoru 1, Hnědém vrchu, Zahrádkách a v Javořáku," uvedla Plchová. Na Černé hoře jsou nyní otevřené sjezdovky v horní části u vleků Anděl a Sporty.z

Ve Špindlerově Mlýně o víkendu lyžovalo přes tisíc lidí. "V provozu jsou čtyři kilometry sjezdovek, dvě sjezdovky jsou otevřené na Horních Mísečkách a dvě u vleku na Medvědíně. Provoz plánujeme do Velikonoc," řekla ČTK mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

Lyžaři se ke sjezdovkám dostanou buď lanovkou ze Špindlerova Mlýna na Medvědín nebo autem na parkoviště na Horních Mísečkách. Provozní dobu Špindlerovští upravili, lyžuje se již od 08:00. Konec lyžování je v 15:00. Ve SkiResortu se lyžuje od 08:30 do 16:00.

Silný vítr dnes i v sobotu zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka má od pondělí 18. března do 26. dubna pravidelnou jarní odstávku kvůli údržbě. O víkendech však jezdí a v provozu bude i na Velký pátek 29. března a Velikonoční pondělí 1. dubna.

Teplota na Sněžce do dnešního rána podle dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu hory klesla k minus sedmi stupňům Celsia a přes den se držela kolem minus šesti stupňů. V sobotu před polednem byly na nejvyšší české hoře dva stupně nad nulou. Pocitová teplota na Sněžce byla kvůli silnému větru kolem minus 15 stupňů.

Na hřebenové Luční boudě, která je v nadmořské výšce 1415 metrů, leží asi 85 centimetrů sněhu. V lavinových lokalitách Krkonoš nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Jižní úbočí Sněžky a Kozích hřbetů jsou téměř beze sněhu.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď