Česká vítězka letošní Miss World Krystyna Pyszková dnes přiletěla do Prahy

foto Přílet vítězky mezinárodní soutěže krásy Miss World Krystyny Pyszkové, 24. března 2024, Praha.

Praha - Česká vítězka letošní mezinárodní soutěže krásy Miss World Krystyna Pyszková dnes večer přiletěla do Prahy. Novinářům po příletu krátce řekla, že na titul si teprve zvyká, a to i díky programu, který na ní v současné době čeká. Na pondělí má například naplánovanou tiskovou konferenci na Staroměstské radnici v Praze a za týden opět odlétá do zahraničí na pracovní cestu.

Fotogalerie

Rodačka z Třince na Frýdecko-Místecku je druhou Češkou, která prestižní titul Miss World získala. V roce 2006 soutěž vyhrála Taťána Kuchařová. Na letišti ji dnes večer přivítala sestra a přátelé, ale také řada fanoušků. S rodiči se podle svých slov setká až v rodném Třinci. Češka uspěla v 71. ročníku soutěže, která se uskutečnila 9. března v indické Bombaji.

"Myslím si, že to chvíli trvá, než si člověk zvykne na titul Miss World a na to, co všechno ho čeká. Začala jsem si to uvědomovat právě až tady doma po příletu i díky programu, který mě čeká," řekla po příletu Pyszková novinářům. V následujících dnech má naplánované rozhovory a setkání. Za týden odlétá na pracovní cestu do New Yorku, poté navštíví Katar a Afriku, dodala.

Kromě vítězství Kuchařové bylo dosud druhým největším českým úspěchem na soutěži Miss World v roce 1998 čtvrté místo tehdejší české vicemiss Aleny Šeredové. Češky byly úspěšné i v dalších soutěžích - v roce 1995 se stala Miss Europe Monika Žídkova a v roce 2012 Miss Earth Tereza Fajksová.

První Miss World zorganizoval v roce 1951 britský průkopník loterie bingo Eric Morley. Dal jí název Festival Bikini Contest, na Miss World ji překřtila média. Pro velký úspěch se Morley poté rozhodl klání krasavic pořádat každoročně, přičemž jej k tomu zřejmě přiměl i nástup kalifornské konkurence, která roku 1952 vyrukovala s Miss Universe.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď