ZUN rádio: Zůstáváme v multiplexu Teleko, těšíme se na nové DAB+ posluchače

25. březen 2024

Provozovatel digitální rozhlasové stanice ZUN rádio plánuje zůstat v nabídce DAB+ multiplexu společnosti Teleko digital a signál tak bude rozšiřovat podle toho, jak se chystá postupovat tento operátor. Portálu Digitální rádio to potvrdil ředitel stanice Ladislav Antoš.

Čtěte také

„Společnost Teleko digital považujeme za kvalitního a spolehlivého partnera, s nímž chceme spolupracovat i nadále. Pečlivě hlídáme naše náklady na vysílání, ale zaznamenáváme rostoucí zájem o výrobu reklamních spotů z naší vlastní produkce. Máme štěstí na posluchače s nadhledem, kteří o sobě chtějí nechat dát vědět netradičním způsobem a fandí naší kreativitě. To nám dodává optimismus do budoucna a těšíme se, až dojde k rozšíření vysílání do nových lokalit a dostaneme se tak k dalším posluchačům,“ konstatoval Antoš.

ZUN rádio se nedávno dohodlo s operátorem na šíření signálu pouze z vybraných vysílačů a chce se i nadále soustředit pouze na lokality, kde má své inzerenty. Stále tak neplánuje svoji přítomnost ani na kanálu 7C. Regionální členění Teleka bude rozdělené pouze na dva kanály – část Čech (kanál 7C) a zbytek republiky (kanál 10D).

Aukce DAB+ kmitočtů: vydražené regionální bloky - TELEKO digital, a.s.

„Osobně chvíle při cestách po místech nepokrytých naším vysíláním využívám k poslechu Českého rozhlasu Plus, nad jehož podobou jsme diskutovali s bývalým generálním ředitelem Českého rozhlasu, panem Duhanem. Moc mi chybí," doplnil Antoš.

Rádio ZUN se specializuje na současnou elektronickou taneční hudbu, konkrétně se jedná o žánry jako nu-disco, soulful, jackin, deep, tech house, s důrazem na její kořeny a nezapomíná ani na žánry příbuzné, tedy R&B, disco, funk, soul a acid jazz. Stanici je možné poslouchat také online prostřednictvím webového streamu na adrese: www.zunradio.cz. V regionech, ve kterých je dostupná i stanice ZUN, obsahuje multiplex operátora Teleko digital v tuto chvíli sedm stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související