Miloš Zeman v nemocnici: Promluvila manželka Ivana, prezident měl i jiné návštěvy

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí

25. března 2024 10:17

I na startu nového kalendářního týdne pokračuje hospitalizace exprezidenta Miloše Zemana v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana pochopitelně navštěvují jeho blízcí, kromě členů rodiny jde i o bývalé spolupracovníky. 

Exprezident je už přes týden hospitalizován v motolské nemocnici, v pátek měl být přeložen z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj interní kliniky. Lékaři uvedli, že Zeman byl po operaci, která proběhla předminulý týden ve čtvrtek, několik hodin v umělém spánku. Nyní je při vědomí, orientován a spolupracuje při rehabilitaci.

Ke stavu svého muže se již vyjádřila i bývalá první dáma. "Manželovi je lépe a děkuje za všechny podpůrné vzkazy. Věříme, že to nejhorší už má za sebou, nyní ho čekají rehabilitace. Moc děkujeme za podporu," řekla Ivana Zemanová deníku Blesk. 

Podle listu přinesla Zemanová manželovi čokoládu a denní tisk, přičemž nebyla jedinou návštěvou. V nemocnici se měli zastavit také bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář a jeho žena Alex.

Zdravotní stav bývalé hlavy státu je nadále považován za závažný. Podle lékařů je sice dosavadní průběh příznivý, délku hospitalizace si ale nikdo netroufne odhadovat. Zemana označili za křehkého pacienta. V uplynulých dnech už měl ale absolvovat nácvik chůze s chodítkem. 

Témata: Miloš Zeman Ivana Zemanová Vratislav Mynář Alexandra Mynářová