Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc úterý 26. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po přední straně prohlubující se brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám začne proudit teplý vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno. K ránu ojediněle mlhy, i mrznoucí, nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, v údolích až -4 °C, k ránu v místech se zesilujícím větrem oteplování. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s bude k ránu místy zesilovat.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:V místech s déletrvajícím nočním mrazem možnost poškození kvetoucích ovocných stromů.

Tlaková tendence: setrvalý stav, od západu slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, postupně místy dobré

Počasí přes den (07-24):Polojasno až skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy, i mrznoucí, nebo nízká oblačnost. Večer přechodně místy oblačno. Nejvyšší teploty 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 6 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). V západní polovině Čech většinou vítr mírný 2 až 5 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný, přechodně až silný poklesRozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:25

Valorizace důchodů 2025: První prognózy naznačují očekávané navýšení

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy