Jiří Krampol poslední měsíce řeší jeden zdravotní problém za druhým. Oblíbený herec tři týdny bojoval se zápalem plic a v půlce minulého týdne se nechal propustit na reverz.

Už v pátek večer ale do jeho bytu musela opět vyjíždět záchranka, jelikož ho naštěstí včas objevila známá ležet na podlaze.

„Jirka prý nebyl při smyslech,“ prozradil Blesku člověk z okolí herce s tím, že v tu chvilku nijak nereagoval na vnější podněty.

„Vůbec nekomunikoval a podle léků rozházených okolo něj na zemi bylo podezření, že se mohl otrávit,“ doplnil dobře informovaný zdroj.

Výjezd později potvrdila také záchranná služba. „Mohu potvrdit, že jsme zasahovali v ulici Žatecká. U muže okolo 80 let jsme zajistili vitální funkce a transportovali ho do nemocnice,“ uvedl tiskový mluvčí Karel Kirs.

„Jirka byl z Nemocnice Na Františku propuštěn 20.3., tedy ve středu, a k jeho současnému zdravotnímu stavu mohu pouze sdělit, že byl převezen v pátek večer do Všeobecné nemocnice na Karlově náměstí, kde je v současné době na oddělení intenzivní péče,“ sdělil zmíněnému webu Krampolův manažer Miloš Schmiedberger.

Z ARA se pak ozval samotný herec, který už se cítí lépe a těší se, až se vrhne zpět do pracovních povinností.

Jsem aktivní člověk, chci pracovat!

„V pátek jsem si vzal prášky a udělalo se mi špatně, tak mi radši kamarád z baráku zavolal sanitku. Těším se, až mě pustí. Rozhodně nebudu sedět doma a dívat se v televizi na nějaký kraviny. Jsem aktivní člověk, chci pracovat," svěřil se Jiří Krampol.

Umělec se v posledních letech opakovaně potýkal se zdravotními problémy, naposledy skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče loni v prosinci.

Tehdy ho sice propustili domů, ale jeho známý mu po několika dnech opět musel volat záchranku, stejně jako tomu bylo před pár dny.

„Od dětství mám problémy s průduškami, trápí mě to každoročně, a to hlavně v tomto počasí. Každý rok chodím do nemocnice pravidelně na kontrolu, protože se bojím, abych nedostal zápal plic. Dostávám antibiotika přímo do žíly, protože to je nejrychlejší a nejúčinnější způsob. Je to pro mě určitě lepší, než abych doma zbytečně ležel čtrnáct dní a cpal se práškama,“ vysvětlil v minulosti Jiří v rozhovoru pro Idnes.

Nezbývá než panu Krampolovi popřát mnoho sil a doufejme, že se brzy dostane zpět do formy a již nebude trávit dlouhé týdny v péči lékařů.

Související články